Nem különösebben problémás a bőröd, de a T-vonallal mégis napi küzdelemben állsz? Próbáld ki tippjeinket, és hamarosan megszűnik a probléma. 

A T-vonal, azaz az orr, a homlok és az áll bőre a legtöbb nő számára problémás terület. Gyakran kifényesedik, zsírosodik, akkor is, ha az arc többi része esetleg száraz. Fontos, hogy ennél a bőrtípusnál ne csak egyféle krémet, lemosót alkalmazz, hanem minden területre az annak megfelelőt. 

Forrás: Thinkstock

Ne mosd túl gyakran!

Fontos, hogy rendszeresen - reggel és este - megtisztítsd az arcodat, de ennél többször ne tedd. Ha alkoholos lemosókkal, tonikokkal naponta többször is áttörlöd, csak azt éred el, hogy kiszárad, és még több olajat termel a bőröd. 

Használj bőrradírt!

A bőrradír sokat segít, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket, de hetente maximum egyszer alkalmazd. 

Forrás: Thinkstock
Life.hu tipp

Álomszép lesz az arcod a cukros-rózsás bőrradírtól! Takács Nóra, a Life.hu szépségszakértője korábban ITT mutatta meg, hogyan készül ez a csodaszer. 

Ne hagyd ki a hidratálást!

Még ha furcsának is hangzik, krémezni kell a zsíros területet. A hidratálás minden bőrtípusnál fontos, így a kombinált bőrnél is. Használj naponta hidratáló krémet, és persze fogyassz minél több vizet.

Uborka, aloe vera, citromlé

Az uborka, a citrom és az aloe vera nemcsak nyugtatják a bőrt, de semlegesítik a felesleges zsírokat is. Heti egyszer-kétszer tegyél uborkapakolást, citromkarikákat vagy aloe verát a problémás területre!

Forrás: Thinkstock
Life.hu tipp

Az aloe vera csodákra képes! Ha szeretnéd tudni, hogyan használd, kattints IDE!

Barátkozz össze a teafaolajjal!

A teafaolajos krémek, lemosók, akár maga az olaj is nagyon jót tesznek a zsíros bőrnek. Alkalmazd esténként!

Válaszd a kőpúdert!

A T-vonal zsírosságának elfedésére remek kellék a púder. Ugyan nem szabadít meg tartósan a zsírosodástól, de egy időre megszünteti a kifényesedést. Alapozókból mindenképp a mattot válaszd, mert a túl krémes a zsíros részeken hamar lecsúszik a bőrödről, illetve sokszor elszíneződnek a krémes alapozók az olajos bőrön.

Forrás: Thinkstock

Kötelező a primer!

Mivel az olajos bőrön nehezebben marad meg az alapozó, erősen ajánlott a primer. Egységes, szép alapot ad a bőrnek, amire könnyebb dolgozni, és egész nap fent marad a smink.