cserepes ajkak szárazság száj cserepes ápolás ajak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon bosszantó az érzés, amikor állandóan kiszáraz az ajak, főleg, ha mindegy, hányszor kened be ajakbalzsammal, akkor sem múlik el a szárazság. Ám van néhány praktikánk, amiket érdemes bevetned!

Víz, víz, víz!

A rengeteg víz fogyasztásának fontosságát már sokszor kihangsúlyoztuk. A fényes hajhoz és a szép bőrhöz is fontos, hogy hidratált legyél. Hát még a puha ajkakhoz! Ha érzed, hogy szárazak az ajkaid, azonnal nyúlj a vizesüveged után, és ne felejtsd el beiktatni az óránkénti legalább egy deci vizet.

Forrás: Thinkstock

Hidratáló uborka

Tudjuk, hogy az uborka fontos része a diétás étrendnek. Azt tudtad, hogy az ajkaidnak is jót tesz? Vágj fel néhány szeletet, és húzd át néhányszor az ajkakon, majd hagyd rajta 15 percig.

Ne nyald meg!

Sokszor késztetést érezhetsz rá, hogy megnyald a cserepes szádat? Ne tedd! Többet ártasz vele, mint használsz, ugyanis a nyáltól tovább szárad a bőr. Remélhetőleg eszedbe sem jutott leszedni az elhalt darabokat a szádról, mert attól még vérezhet is...

A sheavaj a megoldás!

Válassz olyan termékeket, amiben minél több sheavaj vagy kókuszolaj található. A kőolaj tartalmú balzsamokat felejtsd el. Jót tesz, ha heti egyszer átradírozod nem túl durva bőrradírral az ajkaidat. A radírozáshoz egy tiszta fogkefe is tökéletes!

Készíts ajakápolót!

Keverj össze kókuszolajat sheavajjal vagy kakaóvajjal, és tedd kis tégelyekbe, így bármikor magaddal viheted. Mielőtt felkened a házi balzsamot, barnacukorral radírozd át a szádat!

Használj mézet!

Éjszakára kend be mézzel az ajkaidat, és hagyd, hogy beszívódjon. Ismételd meg azt a rituálét heti kétszer-háromszor.

Forrás: Thinkstock

Ne legyél balzsamfüggő!

Maximáld a balzsamok használatát napi két-három alkalomra, ne kenegesd óránként a szádat.

Life.hu tipp

Ajakradír barnacukorral? Hidd el, csodákat tesz - ITT megmutattuk, hogyan csináld!

B-vitamin a szárazság ellen

A B-vitamin hiánya miatt is gyakran repedezhet a szád bőre. Fogyassz rengeteg B-vitamin-tartalmú ételt - májat, barna kenyeret, hüvelyeseket, egészséges gabonaféléket, élesztőt -, illetve tabletta formájában is beviheted a fontos vitamint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.