Kissé bizarr, de állítólag nagyon hatásos: a velaterapia eljárás során csak a töredezett hajvégek tűnnek el, a hajhossz azonban megmarad.

Első hallásra el sem tudnánk képzelni hajmeresztőbb dolgot annál, hogy tüzet tartsunk a frizuránk alá. Pedig állítólag nem csupán a Middleton lányok esküsznek a hajégetés módszerére, a velaterapiára, hanem a gyönyörű Victoria's Secret-modell, Alessandra Ambrosio is.

Forrás: AFP/Richard Pohle

Nem ok nélkül: ezzel az ősi brazil módszerrel úgy szabadulhatnak meg a töredezett hajszálaktól, hogy a hajhosszuk is megmarad – ez pedig nem csupán a frizurájukat növesztő hölgyeknek jó hír. Nando Lopes, a hajégetést gyakorló londoni fodrász szerint a titok a szorosra csavart tincsekben rejlik.

A gyönyörű, hosszú haj titka
Tudtad, hogy a haj egy év alatt áltagosan 16 centit nő? A Life.hu korábban ITT mutatott 7 apró trükköt, amellyel gyorsíthatod a folyamatot.

„Nem fog tüzet a haj, csak a kiálló végeket pörköli meg a láng. Ezek elolvadnak, majd elzáródnak, így ez az okos módja annak, hogy megszabaduljunk az összes töredezett száltól" – magyarázta a DialyMailnek a fodrász, aki felhívja a figyelmet arra, hogy semmiképp se fogjon hozzá senki szakember nélkül, otthon. A velaterapia-eljárást bemutató videót alább tekintheted meg: