Huszonévesen még gyönyörű lehet a smink nélküli arc, ám 40 felett nem árt megtanulni néhány trükköt, amivel szebbé teheted a bőröd. Larion Oscar sminkmester tippjei következnek. 

Fontosnak tartom a mindennapi rituálét, előkészületeket, hiszen a faggyútermelés csökken, a bőr érzékenysége pedig fokozódik. A mimikai ráncok, szarkalábak elmélyülnek, a bőr dehidratáltsága és megereszkedése kifejezőbb. A bőséges folyadékbevitel mellett otthon vagy a munkahelyen használj párásító berendezést vagy hidratáld napközben is a bőrt termálvizet tartalmazó sprayvel.

Forrás: Thinkstock

40 felett a száj környéki vonalak is mélyülnek, fokozódik a napsugárzás okozta időskori foltosodás. A faggyúmirigyek megnagyobbodnak, a T-zóna pórusai kitágulnak. Havonta egyszer érdemes kozmetikai kezeléseketalkalmazni: jót tesznek az oxigén-, kollagénkezelések, amik hatására a bőr ellenállóbb és feszesebb lesz. A mindennapokban radírozd és puhítsd rendszeresen az arcodat és a nyak területét. Tej- és krémállagú arctisztító terméket használj. Fontosak a tápláló éjszakai krémek és a revitalizáló szépségmaszkok. Használj rendszeresen szemkörnyékápolót, feszesítő krémet az ajakra is. A napi odafigyeléssel és az alkalmazott kozmetikai szerekkel megőrizhető a bőr szépsége, rugalmassága.

Az előkészítés után bátran sminkelhetsz: a földszínek igazi jolly jokerek, amiket fantasztikusan lehet kombinálni élénkebb arcpírral és rúzzsal. A természetes árnyalatok fenségessé teszik a megjelenést bármelyik napszakban. De ez nem jelenti azt, hogy nem szabad színeket használni! Ha matt textúrából választasz, nem kell lemondani semmilyen színről. Bátran igazítsd szemsminkedet a tetszőlegesen választott napi szettedhez.

Forrás: Thinkstock

Az arctisztítás, hidratálás után használj blurt vagy primert - ezek láthatatlan krémek, amik egységesítik a bőr szerkezetét, így a rákerülő alapozó még tökéletesebben idomul majd az archoz. Fixáld le egy kis púderrel, hogy egész nap fesztelen maradhass. Szemsmink készítéséhez választhatsz szemhéjpúdert vagy tartós szemhéjkrémet. Elfogult vagyok a szemhéjkrémekkel kapcsolatban, mert fantasztikusak. Bátran alkalmazom az érettebb hölgyeknél is, mert könnyű szerkezetük nem nehezíti el a szemhéjat és megőrizhető a természetes ragyogás a krém fényével. Ha szükséges, akkor szemhéjpúderrel kombinálom. Finomabb, halványabb árnyalatokat választva még a füstös szem is nagyon izgalmas lehet. Jól mutat egy szép tusvonal elsatírozva, mélyítve a szempillatövet és már csak egy szempillaspirálra van szükség, hogy kinyissuk a tekintetet.

A szemöldököt mindenképpen élénkíteném a hajtő színéhez, szépen megformázva ugyanis még kifejezőbb lesz a szem. Az élénkebb arcpír alkalmazása üdítően friss megjelenést kölcsönöz viselőjének. Egy dologra kell odafigyelni: világos bőrhöz rózsás, mályvás, olívás vagy kreol bőrszínhez barackos, bronzos árnyalatot érdemes választani. Az ajakrúzsokról sem kell lemondani, sőt! Bátran használj rúzsokat - a bennük lévő tápláló összetételek kényeztetik, ápolják az ajkat. Nem beszélve arról, hogy még egy természetes hatású sminket is feldob egy élénkebb ajakrúzs. A csillámos textúrájú szemhéjpúdereket, szájfényeket azonban érdemes kerülni.

Forrás: Thinkstock
Mi kerül az ajakra 2015 tavaszán?

Mámorító színek, kellemes árnyalatok - ITT már megmutattuk, melyek idén a legmenőbb rúzstrendek. 

Egy biztos, trendek jönnek, mennek, de semmiről sem kell lemondani, csak mert érettebbek lettünk. Kifinomult alapanyagokat, megoldásokat kell keresni ahhoz, hogy időtlen szépségként ragyogjunk.