A legszebb sminket is tönkreteheti egy előnytelenre szedett, nem megfelelően ápolt szemöldök. Larion Oscar sminkmester elárulta nekünk, milyen is a tökéletes szemöldök idén tavasszal. 

A szépen szedett, gondozott szemöldök smink nélkül is meghatározó karaktere az arcnak. Éppen ezért nem mindegy, hogyan szeded. Egy nagyon fontos szempont van, mégpedig az arcforma, ami mindenkinél adott. Most megmutatom az arcformáknak megfelelő szemöldök kialakításának fortélyait!

Forrás: Thinkstock
Milyen szemöldök passzol az arcformához?

- Ovális archoz a lágyan ívelt szemöldök előnyös.
- Hosszúkás archoz egyenesebb ívű szemöldök mutat jól, mert az arc így rövidebbnek tűnik.
- Kerek archoz a magasan ívelt, szögletesebb szemöldökforma az előnyös, mert így az arc hosszabbnak tűnik.
- Szögletes archoz a vastagabb szemöldök az, ami kiegyensúlyozza az arcot.
- Szív alakú archoz lágyan ívelt forma előnyös.
- Gyémánt formájú archoz a hajlított ívű szemöldök az, ami lágyítja a vonásokat.

Így mérd be a szemöldököt!

Először is fontos, hogy az orrcimpával egy vonalban kell lennie a szemöldök kezdetének. Ha kissé benőtt vagy túlnyúlik, szedd ki egy szemöldökcsipesszel!

A szemöldök legmagasabb pontja a szem 2/3-ára esik, ezt az ívet alakítsd ki, ám arra ügyelj, hogy a szemöldököt kívülről befelé haladva csak alul szabad szedni.

A szemöldök végét pontosan meghatározhatod, ha az orrcimpát összekötöd a külső szemzuggal.

A szemöldök színe minden esetben harmonizáljon a hajtő színével! Szemöldöködet élénkítheted, formázhatod szemöldökceruzákkal, matt szemhéjpúderekkel vagy a kifejezetten erre a célra készült szemöldökporokkal, szemöldökspirálokkal.

1. Szemöldökpúder - Bobbi Brown 48 dollár, 2. Szemöldökceruza - AVON 7 font, 3. Szemöldök szett - Essence 2.249 forint, 4. Szemöldökspirál - Maybelline 1.999 forint, 5. Szemöldök gél - MAC 5.700 forint, 6. Szemöldökceruza - Clinique 16.50 dollár

Idén a természetes vastagságú szemöldök a trend. Fontos, hogy az élénkítés különböző eszközeivel alaposan fésüld meg a végén, hogy természetes hatású maradjon. A szemöldökceruzákkal finoman lehet élénkíteni, de a végükön található spirálos kefével száliránynak megfelelően fejezd be a műveletet. A szemöldököt porokkal lehet korrigálni, esetlegesen feltölteni a hézagokat. A szemöldökspirálok új, 3 dimenziós lehetőséget nyújtanak, hisz magát a szemöldökszőrt festik, formázzák meg fantasztikus természetességgel. Van köztük transzparent, azaz áttetsző változat, amik segíthetnek a kósza szálakat egymáshoz tapasztani, így természetes és rendezett lesz a végeredmény. 

Forrás: AFP
Lesd el a sztárok trükkjeit!

Igazi szemöldök-etalon Bianca Balti, Gigi Hadid, Adriana Lima, Kendall Jenner, Christy Turlington, Margot Robbie, Rihanna. Ők mindig tökéletesen készítik el a szemöldöküket!