Czeizel Endrének tavaly nyáron titokban kislánya született, miközben ő 40 éve a feleségével él. A kislány, Fanni szinte teljesen titokban jött világra. 

Első feleségétől, Judittól három gyermeke született a rákbeteg genetikusnak, második feleségével viszont egyetlen közös gyerekük sincs.

Czeizel 66 évesen egy bírósági tárgyaláson ismerkedett meg a 23 éves joghallgatóval, Dórival, akivel hamarosan egymásba szerettek.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

"Sebzett volt a lelkem, gyógyír volt rá Dóri minden szava (...). Nem volt egyszerű a helyzet. Házas, családos emberként más nőbe szeretni soha nem az. Idős korban egy egyetemista lánnyal viszonyt létesíteni különösen nem az. Neki pedig még nem volt ­férfi az életében (...). Elmondtam neki, hogy nem válok el, nem hagyom el a feleségemet, aki akkor már csaknem harminc éve mellettem volt, és szeretett, meghurcoltatásom alatt is társam volt. Bizonyára nem ­gondoltam, hogy kapcsolatomnak Dórival ilyen komoly ­foly­tatása lesz" – írja Két életem, egy halálom című ­könyvében Czeizel, aki azt gondolta, többé már nem lehet gyereke, amikor barátnője bejelentette, hogy terhes. Míg Czeizel hét közben a feleségével, Erzsikével élt a családi házukban, a hétvégéket Dórival töltötte, és külföldre is mindig őt vitte magával. Dóri szerette volna, ha még egy gyereke születhet szerelmétől. 

Megváltozik az ember...
"Mindig is sűrűn éltem, de biztos, hogy amikor az ember szembesül a ténnyel, miszerint meg vannak számlálva életének hónapjai, akkor az idő sokkal fontosabbá válik. Ugyanakkor minden napnak tudok örülni. Sosem voltam vallásos, de mostanában elalvás előtt fohászkodom, és megköszönöm, hogy ez a nap is megadatott még. Megváltozik az ember, és más lesz a viszonya a családjához is" – Szily Nóra interjúját itt olvashatod el.

"Lefagyasztattam a spermámat, és Dórival megbeszéltem, hogy ezt a halálom után felhasználhatja, ha még akkor is úgy gondolja majd. Ezt Dóri el is fogadta. Az első hat hónapos kemoterápia után visszaállt korábban kialakított életrendünk. A hétvégéket Dórival és Andrissal töltöttem, fontosnak tartottam, hogy a fiamnak maradjon emléke az apjáról. Biztos voltam fogamzóképtelenségemben. Mégis, Dóri egyszer csak arról tájékoztatott, hogy várandós. A hír hallatán, hogy újra apa leszek, kiborultam (...). Később azt gondoltam, hogy az ilyen körülmények között fogant magzat úgysem marad meg. Megmaradt. 2014 augusztusában megszületett Fanni. Végül is meghatottan vettem a karomba, és rám mosolygott" – írja Czeizel.