Játék a tincsekkel, fazonokkal - álomszép frizurák tavaszra

hajfesték frizura hajvágás hajfestés fodrász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A naptárban piros betűs ünnep, amikor fodrászhoz megyünk, hiszen utána többnyire olyan érzésünk van, mintha újjászületnénk. A tavasz pedig a megújulás ideje, így ha vágysz egy fazonra, egy szokatlan stílusra, itt az ideje belevágni! Mutatjuk is a legtrendibb frizurákat 2015 tavaszi-nyári hónapjaira, egyenesen a kifutóról, extra tippeket pedig Huszka Petra, a Jónő-team fodrásza ad a Life.hu olvasóinak. 

A legmenőbb: bubifrizura

Külföldi és hazai hírességek sorra válnak meg hosszú loknijaiktól, és nem is csoda: mindegy, hogy hosszú, rövid, lépcsőzetesre nyílt, hullámos vagy egyenes, a bubifrizura menőbb, mint valaha. Ha dús a hajad, még dúsabbnak fog tűnni, ha kevés, akkor pedig sokkal tömörebb hatást kelt egy jól levágott bubi. Szinte mindenkinek jól áll: ha hosszúkás, kicsit keskeny arcod van, akkor rövidebb fazonra szavazz, ha pedig az arcod kerek, hagyd hosszabbra, laposabbra.

Forrás: www.style.com

Ha egyenesre szeretnéd szárítani, törekedj arra, hogy ne keltse azt a hatást, mintha órákig vasaltad volna a tincseidet. Fő a természetesség, nem kell szabályosnak lennie a végeredménynek!

Forrás: www.style.com, AFP

Petra tippje

,,Bubifrizurához a középválaszték nagyon jól illik és igazán nőies megjelenést kölcsönöz, ám ezt a fazont nem ajánlanám telt alkatú hölgyeknek."

Bohém hullámok

Ha van egy kis hullám a hajadban, most eszedbe ne jusson kiegyenesíteni, mert az egészen laza, bohém tincsek virágkorukat élik!

Forrás: www.style.com

Petra tippje

,,Ha nem állnak rendezetten a hullámok, ne aggódj, segíthetsz rajtuk! Egy laza harisnyagumival csavard fel a fejed tetejére éjszakára a frissen megszárított, még meleg hajat, majd reggel bontsd ki: biztosan elégedett leszel a laza, hullámos végeredménnyel!"

Méretes loknik

Ha a hullámos frizuránál valami elegánsabbra, sokkal látványosabbra vágysz, kérj hatalmas loknikat sok volumennel a hajmágusodtól. Bubifrizurával is simán működik ez a stílus, csak arra figyelj, hogy ehhez mindenképp hosszabb bubit vágass.

Forrás: AFP

Még mindig a fonatok

Az utóbbi egy-két évben a fonott frizurák virágkorukat élik, és úgy fest, idén tavasszal sem kell elbúcsúznunk tőlük. Sőt: a mesterfodrászok imádnak minél extrémebb, bonyolultabb vagy csak bonyolultnak tűnő hajkreációkat kikísérletezni. Hogy milyen lehet a fonat? Lehet egyszerű, klasszikus, csak semmi bonyolítás:

Forrás: AFP

De lehet benne egy kis csavar, kilógó tincsek, extra technika:

Forrás: AFP

Halmozhatod is a fonatokat:

Forrás: AFP

De a kiengedett hajadat is feldobhatod néhány kisebb fonott tinccsel!

Forrás: AFP

Petra tippje

A személyes kedvenceim a fonatok, jöhetnek bármikor! Amikor fonatot készítesz, kb 10 centinként húzd meg lazára a fonatok "szirmait" és végeredményként egy szuper vastag fonatot fogsz kapni. Ez a technika főleg akkor mutat jól, ha a fonást parkettaszerűen készítetted el és nem egymás fölé, hanem egymás alá veszed fel a tincseket! A széthúzgálás a halszálkafonásnál is nagyon jól működik.

Örök klasszikus: lófarok

Ha a teljesen feltűzött frizurákat kedveled, a lófarok evidens választás. Idén stílusos leszel, ha szorosan összefogod a tincseidet, és középre helyezed a lófarkat.

Forrás: AFP

De akkor sem lősz mellé, ha egészen alulra, a tarkó alsó részére kreálod meg a szögegyenesre elkészített tincseket.

Forrás: AFP

Petra tippje

A tarkóra készített copf istenien mutat választékkal! A gumi köré tekerj egy tincs hajat és tűzd be a végét a copf alá, így eltakarod vele a gumit. A kifutóra is ezzel a technikával készítik a frizurákat!

Lejjebb kerültek a kontyok

A balerinakonty helyett idén a tarkó kerül a középpontba, a kontyok mérete pedig egyáltalán nem nevezhető aprónak. Ha hajfánkkal dolgozol, az is tökéletes, de helyezd minél lejjebb a remekművet.

Forrás: AFP

Persze próbálkozhatsz extrém hajkölteményekkel, sőt, akár a fej közepére is helyezheted a kontyodat!

Forrás: AFP

Petra tippje

,,A konty készítése előtt hullámosítsd be a hajadat, mert úgy sokkal könnyebb vele bánni. Fogd a tincseket és csak tekerd az ujjad köré, majd húzd le az újjadról és tűzd le, ahova csak tetszik: a kicsit hippi most menő, nem baj, ha picit rendezetlen a hajad itt-ott."

Virágot a hajba!

Nemcsak az olasz tervezők rajonganak a frizurába kreált élővirágokért, hanem mi is! Már most, tavasszal is próbálkozhatsz ezzel a stílussal, hiszen végre minden virágba borult!

Forrás: AFP, www.stlye.com

Petra tippje

,,Sok helyen árulnak már gyönyörű, selyemből készült virágokat, amiknek csak le kell venned a virág részét és egy hullámcsattal be is tűzheted a hajadba. De használhatsz szatén szalagot vagy masnit is."

/1504/_loms2015424101826

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.