Használd ki a jó időt, fáraszd le a gyerkőcöt Budapest egyik jól felszerelt játszóterén! Szerencsére ma már nem kell sokat keresgélni, a főváros szinte minden pontján elég jó a felhozatal. Mutatjuk a Life.hu top 5 listáját.

Tematikus játszóterek

Vuk

A kicsi Vuk története halhatatlan, a Gellért-hegyen található rókavárnak köszönhetően pedig a kicsik most már nem csak könyv és mesefilm formájában élvezhetik a róka kölyök kalandos történetét. Hogy mi vár a lurkókra? Mászókás csúszda, hinták, rugós motorok, homokozó és természetesen a Vuk rajzfilmből jól ismert jelenetek és szereplők. Töltsétek a hétvégét Unka, a béka, Szú, a sün, Vahur és az ölelkező libák társaságában!

Itt találod:

1016 Budapest, Bérc utca 23.

Forrás: www.jatszoterkereso.hu

Rumini

„Hallottatok már Pelevárról? Egy távoli sziget fővárosa. Ott található a világ legnagyobb kikötője és a híres bazár. A Szélkirálynő nevű hajó éppen Pelevárba tart, fedélzetén Egérország legkiválóbb matrózaival, Negróval, a szigorú fedélzetmesterrel, Ajtonnyal, a hajószakáccsal, a nagy tudású Cincogi doktorral, és két mindenre elszánt hajósinassal, Ruminivel és Balikóval" – Te is ismered a történetet? Berg Judit ruminis gyermekkönyveinek meséi minden apróságot elvarázsolnak, az 1. kerületben található Rumini játszótérnek köszönhetően pedig bele is csöppenhetnek a csodás történetbe. A regény helyszíneit idéző Egérváros az óvodások és kisiskolások paradicsoma lehet, érdemes kipróbálni!

Itt találod:

1011 Budapest, Mária tér 6.

Veszedelem a homokozóban
Egy korábbi cikkünkben utánajártunk , melyek azok a betegségek, amelyek a tavaszi hónapokban keserítik meg leginkább az anyukák és az apróságok életét.

Tündér Ilona

Az egykori Vidámpark területén, azaz a jelenlegi Holnemvolt Parkban található játszótér Tündér Ilona és Árgyélus királyfi meséjén varázsolja végig a kicsiket és nagyokat. Az olyan izgalmas játékelemek mellett, mint a tündérkastély, a lovas vágta, a sárkányhinta, a banyaforgó, játék közben a mese történetét is elmesélheted a kicsiknek a játékok mellett található csodás festett táblákról. Homokos talaj, különleges színek és formák, igazi kézműves remekek várnak ezen a nem szokványos játszótéren.

Itt találod:

1146  Budapest, Állatkerti körút 14–16.

Fotó: Bagosi Zoltán, www.zoobudapest.com
Normál játszóterek

Zöld pont a belvárosban

Egy zöld sziget, a Honvédelmi Minisztérium árnyékában. Szinte felsorolni is nehéz, mennyi játék található az V. kerületben található játszótéren. A lurkók többféle mászó- és játszóerőd, rengeteg hinta közül válogathatnak. Plusz jó pont, hogy a játszófelületek biztonságát puha gumipadló fokozza, és a park egészét kifogástalan tisztaság jellemzi.

Itt találod:

1055 Budapest, Honvéd tér.

Kalandos mászóerőd

A XIV. kerületi, Kassai téri játszópark hatalmas mászóerőddel, kanyargós és egyenes csúszdával várja a tombolni vágyó gyerkőcöket. A játszótér a kisebbeknek és a nagyobbaknak is felhőtlen szórakozást tud nyújtani, a játékok között ugyanis kifejezetten apróságokra szabott törpecsúszdát is találhatsz. A tervezők a szülőkre is gondoltak, míg a gyerkőcöd önfeledten játszik, addig te tetővel védett padokon találhatsz menedéket.

Itt találod:

1142 Budapest, Kassai tér