Töltsd a hétvégét Vuk és Karak társaságában - íme, Budapest legmenőbb játszóterei!

játszótér Vuk gyerekek hétvége mese program Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Használd ki a jó időt, fáraszd le a gyerkőcöt Budapest egyik jól felszerelt játszóterén! Szerencsére ma már nem kell sokat keresgélni, a főváros szinte minden pontján elég jó a felhozatal. Mutatjuk a Life.hu top 5 listáját.

Tematikus játszóterek

Vuk

A kicsi Vuk története halhatatlan, a Gellért-hegyen található rókavárnak köszönhetően pedig a kicsik most már nem csak könyv és mesefilm formájában élvezhetik a róka kölyök kalandos történetét. Hogy mi vár a lurkókra? Mászókás csúszda, hinták, rugós motorok, homokozó és természetesen a Vuk rajzfilmből jól ismert jelenetek és szereplők. Töltsétek a hétvégét Unka, a béka, Szú, a sün, Vahur és az ölelkező libák társaságában!

Itt találod:

1016 Budapest, Bérc utca 23.

Forrás: www.jatszoterkereso.hu

Rumini

„Hallottatok már Pelevárról? Egy távoli sziget fővárosa. Ott található a világ legnagyobb kikötője és a híres bazár. A Szélkirálynő nevű hajó éppen Pelevárba tart, fedélzetén Egérország legkiválóbb matrózaival, Negróval, a szigorú fedélzetmesterrel, Ajtonnyal, a hajószakáccsal, a nagy tudású Cincogi doktorral, és két mindenre elszánt hajósinassal, Ruminivel és Balikóval" – Te is ismered a történetet? Berg Judit ruminis gyermekkönyveinek meséi minden apróságot elvarázsolnak, az 1. kerületben található Rumini játszótérnek köszönhetően pedig bele is csöppenhetnek a csodás történetbe. A regény helyszíneit idéző Egérváros az óvodások és kisiskolások paradicsoma lehet, érdemes kipróbálni!

Itt találod:

1011 Budapest, Mária tér 6.

Veszedelem a homokozóban

Egy korábbi cikkünkben utánajártunk, melyek azok a betegségek, amelyek a tavaszi hónapokban keserítik meg leginkább az anyukák és az apróságok életét.

Tündér Ilona

Az egykori Vidámpark területén, azaz a jelenlegi Holnemvolt Parkban található játszótér Tündér Ilona és Árgyélus királyfi meséjén varázsolja végig a kicsiket és nagyokat. Az olyan izgalmas játékelemek mellett, mint a tündérkastély, a lovas vágta, a sárkányhinta, a banyaforgó, játék közben a mese történetét is elmesélheted a kicsiknek a játékok mellett található csodás festett táblákról. Homokos talaj, különleges színek és formák, igazi kézműves remekek várnak ezen a nem szokványos játszótéren.

Itt találod:

1146 Budapest, Állatkerti körút 14–16.

Fotó: Bagosi Zoltán, www.zoobudapest.com

Normál játszóterek

Zöld pont a belvárosban

Egy zöld sziget, a Honvédelmi Minisztérium árnyékában. Szinte felsorolni is nehéz, mennyi játék található az V. kerületben található játszótéren. A lurkók többféle mászó- és játszóerőd, rengeteg hinta közül válogathatnak. Plusz jó pont, hogy a játszófelületek biztonságát puha gumipadló fokozza, és a park egészét kifogástalan tisztaság jellemzi.

Itt találod:

1055 Budapest, Honvéd tér.

Kalandos mászóerőd

A XIV. kerületi, Kassai téri játszópark hatalmas mászóerőddel, kanyargós és egyenes csúszdával várja a tombolni vágyó gyerkőcöket. A játszótér a kisebbeknek és a nagyobbaknak is felhőtlen szórakozást tud nyújtani, a játékok között ugyanis kifejezetten apróságokra szabott törpecsúszdát is találhatsz. A tervezők a szülőkre is gondoltak, míg a gyerkőcöd önfeledten játszik, addig te tetővel védett padokon találhatsz menedéket.

Itt találod:

1142 Budapest, Kassai tér

Az állatok csodálatos hatása - lovakkal gyógyulnak a sérült gyermekekhttp://www.life.hu/csalad/20150422-a-hazai-lovasterapias-kezelesek-agairol-es-eredmenyeirol-beszel-bozori-gabriella.htmlGyógyító és igaz barát – egy ló közelsége csodálatos hatással lehet a sérült gyermekekre. A lovaglás segítségével gyorsabb, eredményesebb gyógyulás, képességfejlődés, és rehabilitáció érhető el. A lovasterápiás kezelések széleskörű alkalmazásáról Bozori Gabriellával, a fóti Lovasterápiás Központ vezetőjével beszélgettünk.Család--Tiltólistás édességek: Ha jót akarsz, ezt ne add a gyereknekhttp://www.life.hu/csalad/20150417-egeszsegtelen-edessegek-amelyeket-erdemes-kerulni.htmlA legtöbb gyerek egyszerűen rajong az édességért, de felnőttek között is vannak szép számmal, akik legszívesebben még a főétkezések helyett is csokit majszolnának. Legyen bármennyire is csábító egy cukormáztól csöpögő falat, akad jó néhány olyan finomság, amit a saját és a gyermeked érdekében inkább hanyagolj a nagybevásárlás során.Család--Nők és a tájékozódás. Valóban két külön fogalom?http://www.life.hu/csalad/20150410-a-nok-agyanak-terbeli-tajekozodasi-keszsege-rosszabb-es-a-ferfiakenal.html„Ha egy férfi és egy nő egy időben leugrik egy felhőkarcoló tetejéről, melyik ér le előbb? A férfi. Miért? Mert a nő eltéved útközben." Ahogy ez a morbid vicc is mutatja, a nők tájékozódási képességének igen rossz híre van... Főleg a férfiak körében. Aljas rágalom vagy tudományosan bizonyított tény? Utánajártunk!CsaládThinkstock„Szép lassan beleszerettem, pedig nem akartam, hogy miattam elhagyja a feleségét”http://www.life.hu/csalad/20150407-a-lifenetwork-jon-a-baba-hadas-krisztaval-cimu-musoranak-masodik-evadja-timi-szulese.htmlA 41 éves egyedülálló anyuka egy 56 éves nős férfiba szeretett bele. Bár közös életük nem indult zökkenőmentesen, ma már boldogságban és harmóniában nevelik kislányukat, Katicát. Történetüket Hadas Kriszta és stábja a Jön a baba első évadában mutatta be.Család--„Csináljatok valamit, nem tudok így nyomni, nagyon fáj”http://www.life.hu/csalad/20150407-a-lifenetwork-jon-a-baba-hadas-krisztaval-cimu-musoranak-masodik-evadja-reka-szulese.htmlRéka, a hatodéves orvostanhallgató élete legrendhagyóbb vizsgaidőszakát tudhatja maga mögött. A szorgalmas tanulást egy-egy reggeli rosszullét és néha még infúzió is megszakította. A fiatal anyukával a Jön a baba második évadjában ismerkedhetnek majd meg a nézők.Család--Érte megérte!http://www.life.hu/csalad/20150408-a-lifenetwork-jon-a-baba-hadas-krisztaval-cimu-musoranak-masodik-evadja-elkezdodik.htmlMostanában az van, hogy már nem csak a szoláriumban sült, barnítóval kenegetett, csücsörítős playmate-ek, akiknek a mellbimbói kis híján kinyomják a szemüket, és akik nagy valószínűséggel megtalálhatók autószerelő műhelyek és egyéb férfias munkahelyek falain - szóval nem csak ők vetkőzhetnek.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.