Korrektor: az álcázás nagymestere - tanulj a profitól!

Forrás: Thinkstock -
korrektor smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy jó korrektor nélkül nincs neszeszer, ráadásul rengeteg mindenre használhatod. A Life.hu Larion Oscar sminkmestert kérdezte olyan trükkökről, amiket minden nőnek el kellene sajátítania. 

A korrektorok ma már többféle kiszerelésben kaphatóak, és az sem mindegy, pontosan milyen célra vásárolod őket. Létezik folyékony, kompakt, stiftes, ecsetes, ceruza, krémes, erősen és lágyan fedő.

Forrás: Thinkstock

Üde, friss tekintet

A szem felfrissítésére a fényvisszaverő tulajdonságú korrektor az ideális. A bőrödnél egy-két árnyalattal világosabb korrektort használj, amit feltehetsz ecsettel, de akár az ujjaddal is. A korrektor alá érdemes primer terméket használni, hogy tartósabb legyen az álcázás, valamint ez megakadályozza, hogy beüljön a finom kis hajlatokba a korrektor. Fontos, hogy az eldolgozás után fixáld le púderrel, hogy tartós maradjon!

Ha a szem alatti terület sárgás, akkor a lila, ha kékes, akkor narancsos, ha lilás árnyalatú, akkor pedig a sárga színű korrektort alkalmazd. Az eredményes álcázás után tedd fel a bőrszíneddel megegyező alapozót, majd finoman púderezd le.

Bőrhibákra tökéletes

A bőrhibák elkendőzésére, sérülésekre, szeplőkre, napfoltokra a bőrszínnel megegyező, krémes korrektort érdemes választani, amik erősebb fedést biztosítanak. Pattanásokra, megpattant hajszálerekre zöld árnyalatú korrektort használj!

1. Maybelline - 1.499 forint, 2. Miss Sporty - 1,9 font, 3. Clinique - 18 dollár 4. Rimmel London, 5. Astor, 6. Yves Saint Lauren - 42 dollár

A pigmenthiányos bőrt könnyen felismerheted. A vitiligo során a bőr foltokban veszíti el eredeti barnaságát, ezeken a helyeken pigmentmentes, fehérnek tűnő bőr marad. Ezek a fehér foltok bármely életkorban kialakulhatnak, sőt, előfordul, hogy valaki ilyen foltokkal születik. Álcázása igényel némi rutint. Ki kell keverni a színmélységnek megfelelő színt, amihez szükséges a bőrszín, valamint a piros, sárga és kék szín elegye.

Májfoltot a bőrszínnel megegyező színnel lehet álcázni. Tűzfoltot (értágulatot) és a rozáceás bőrt egy kevés zöld színű és a bőrrel megegyező színű korrektor keverékével lehet elkendőzni.

Szuper trükkök korrektorral

Ha nagyítani szeretnéd a szemedet, tegyél a szemöldökcsontra, a szemzugba és a szemhéj közepére egy kis korrektort, majd ujjaddal alaposan dolgozd össze az alapozóval. De lehet még kifejezőbb a tekinteted úgy, hogy a korrektorral csinosítod a szemöldöködet: tegyél a külső alsó ívéhez majd a felső külső széléhez egy keveset, szépen dolgozd össze a bőrszínnel.

Forrás: Thinkstock

Ha teltebb ajkakra vágysz, tegyél korrektort az ajkadra, ujjaddal szépen oszlasd el, hogy egyenletes legyen a textúra. Majd az ajakkontúr ceruzával rajzold meg a kívánt formát, satírozd ajkad egészére a ceruzát, aztán jöhet a rúzs. A teltebb hatást úgy is elérheted, ha az ajakfestés után kontúrozod finoman az ajkaid körvonalát a korrektorral. Sőt, a még érzékibb ajkat könnyen elkészítheted, ha az ajkaid közepébe teszed a korrektort. Ujjaddal vagy ecset segítségével szépen dolgozd össze egy természetes árnyalatú ajakrúzzsal!

Dúsabb keblekre áhítozol? Világosítsd ki korrektorral dekoltázsodat, egészen pontosan a két mell közötti területet, majd szépen dolgozd el, és fixáld le púderrel. Imádni fogod ezt a trükköt!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.