A mosogatód tisztán tartása nem nagy ördöngösség, néhány apró és leleményes praktikával könnyedén csillogóvá varázsolhatod. Kövesd tippjeinket!

Ne csak a fogadra kend!

Kifogytál a tisztítószerekből? Vagy háztartásodból próbálod száműzni a vegyszereket? A mosdó suvickolásához egy tubus fogkrém is tökéletesen elegendő lesz! Arra azonban figyelj, hogy ne géleset, hanem sima szemcséset használj, ezt kend a tisztítandó felületre, majd töröld fényesre egy száraz, puha ronggyal. Az eredménytől a szavad is eláll majd! 

Forrás: Thinkstock

A reggeli kávéd után...

Semmiképpen ne dobd ki a zaccot! Ha a lefolyóba kávézaccot öntesz, és forró vízzel leöblíted, megakadályozhatod, hogy zsíros lerakódás miatt elduguljon. De a kávézacc súrolószerként is kiváló, a csapban lévő zsíros szennyeződéseket egyszerűen eltávolíthatod a segítségével.

Az ezerarcú kávézacc
Nem is sejtenéd, mi mindenre jó a kávézacc! Cikkünkből megtudhatod, mennyi mindenre lehet használni akár a napi szépségrutinod részeként, akár takarításhoz. Sőt a segítségével még a bolhairtót is megspórolhatod.

Citrom és ecet kombó

Rozsda a csapon? A citrom leve és az ecet tökéletesen eltávolítja! Öntsd a rozsdára, várj egy kicsit, majd súrold át a felületet. Könnyedén el fogod tudni távolítani a csap környékén megtelepedő rozsdát. Ha pedig a mosogatód rozsdamentes, egy kis ecetes vízzel áttörölve egyszerűen csillogóvá varázsolhatod. 

A pohár helyett öntsd a mosogatóba!

Valószínűleg te is jól tudod, hogy a kóla nem a legegészségesebb üdítők egyike - ha tehát a szomjadat nem is oltod vele, a mosogatóban lerakódó rozsda elleni harcban kiváló segítség lehet! A kóla maró hatásáról sokféle legenda kering, lehet, hogy sokkolóan hat, de ezek egyáltalán nem alaptalanok. A mosdón megjelenő apró rozsdafoltokat egy kólába mártott, összegyűrt alumíniumfólia-darabbal könnyedén lesúrolhatod.