Nyakunkon a nyár, vele együtt szabadtéri programok garmada vár rád - már ha van pénzed finanszírozni a duhajkodást. A nyári időszak jócskán meg tudja terhelni a pénztárcádat, érdemes hát pénzügyileg is tudatosabban készülni a szezonra.

Nem kell nagy dolgokra gondolnod, bőven elég, ha a mindennapokban jobban odafigyelsz a kiadásaidra. Összeszedtünk hát néhány egyszerű takarékossági tippet, amelyből ha csak párat alkalmazol, akkor havonta akár több ezer forintot is megspórolhatsz.

Forrás: Thinkstock

 

  • Tarts egy papírt a konyhában, és folyamatosan írd rá, hogy mi fogyott ki otthon. Így bevásárlás előtt nem kell azon gondolkodnod, hogy mit kell venned.
  • Csak és kizárólag listával menj vásárolni, attól ne térj el! Így kisebb a valószínűsége, hogy felesleges dolgok is bekerülnek a kosárba.
  • Sok élelmiszer (pékáru, saláta, meleg étel kifőzdéknél) a zárás előtt akár már 50%-os leértékeléssel is megvásárolható.
  • Mindig vigyél magával szatyrot, amibe pakolhatsz, ugyanis ma már - szinte kivétel nélkül - mindenhol fizetni kell a zacskókért.
Forrás: Thinkstock
  • Mindig nézd meg az egységárat! Sokszor ugyanabból a termékből a nagyobb kiszerelés olcsóbban jön ki, ha az árat és a mennyiséget nézzük. Azonban az akciók csalókák! Az egységárnál nem egyszer kiderül, hogy az akciós termék drágább, mint más kiszerelésben lévő társa.
  • A saját márkás termékeknek sokszor ugyanaz az összetevője, mint egy ismert márkánál, ám lényegesen olcsóbban lehet megvásárolni. Sőt, sokszor ugyanaz a cég gyártja!
  • Könyvvásárlás helyett iratkozz be a helyi könyvtárba! Az éves tagsági díj ellenében egy éven keresztül annyi könyvhöz juthatsz hozzá, amennyihez csak akarsz!
Life.hu TIPP
Tedd  ki a tárcádból  az aprópénzt minden este. Ezzel a „felesleges" kávéautomatázást is megspórolhatod. Ebből képezhetsz vésztartalékot, de elkülönítheted születésnapi, névnapi, karácsonyi ajándék vásárlására is.