Így spórolhatsz könnyen pénzt a nyárra - takarékossági praktikák

Forrás: Thinkstock -
spórolás pénz Nyár takarékosság takarékoskodás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyakunkon a nyár, vele együtt szabadtéri programok garmada vár rád - már ha van pénzed finanszírozni a duhajkodást. A nyári időszak jócskán meg tudja terhelni a pénztárcádat, érdemes hát pénzügyileg is tudatosabban készülni a szezonra.

Nem kell nagy dolgokra gondolnod, bőven elég, ha a mindennapokban jobban odafigyelsz a kiadásaidra. Összeszedtünk hát néhány egyszerű takarékossági tippet, amelyből ha csak párat alkalmazol, akkor havonta akár több ezer forintot is megspórolhatsz.

Forrás: Thinkstock

  • Tarts egy papírt a konyhában, és folyamatosan írd rá, hogy mi fogyott ki otthon. Így bevásárlás előtt nem kell azon gondolkodnod, hogy mit kell venned.
  • Csak és kizárólag listával menj vásárolni, attól ne térj el! Így kisebb a valószínűsége, hogy felesleges dolgok is bekerülnek a kosárba.
  • Sok élelmiszer (pékáru, saláta, meleg étel kifőzdéknél) a zárás előtt akár már 50%-os leértékeléssel is megvásárolható.
  • Mindig vigyél magával szatyrot, amibe pakolhatsz, ugyanis ma már - szinte kivétel nélkül - mindenhol fizetni kell a zacskókért.
Forrás: Thinkstock
  • Mindig nézd meg az egységárat! Sokszor ugyanabból a termékből a nagyobb kiszerelés olcsóbban jön ki, ha az árat és a mennyiséget nézzük. Azonban az akciók csalókák! Az egységárnál nem egyszer kiderül, hogy az akciós termék drágább, mint más kiszerelésben lévő társa.
  • A saját márkás termékeknek sokszor ugyanaz az összetevője, mint egy ismert márkánál, ám lényegesen olcsóbban lehet megvásárolni. Sőt, sokszor ugyanaz a cég gyártja!
  • Könyvvásárlás helyett iratkozz be a helyi könyvtárba! Az éves tagsági díj ellenében egy éven keresztül annyi könyvhöz juthatsz hozzá, amennyihez csak akarsz!

Life.hu TIPP

Tedd ki a tárcádból az aprópénzt minden este. Ezzel a „felesleges" kávéautomatázást is megspórolhatod. Ebből képezhetsz vésztartalékot, de elkülönítheted születésnapi, névnapi, karácsonyi ajándék vásárlására is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.