Az Egyesült Királyság uralkodója szerint egy hónap szülési szabadság bőven elegendő a hercegnének. Katalin azonban másképp gondolja.

Szembeszállt Erzsébet királynő akaratával Katalin. Vilmos herceg hitvese, aki közel egy hónapja adott életet a kis Sarolta hercegnőnek, nem sokkal szülése után a brit királyi család Anmer Hall-i rezidenciájára költözött Vilmossal, két kisgyermekével és édesanyjával, Carole-lal, aki segít nekik abban, hogy az immár 4 tagúra bővült família nyugodt körülmények között kezdhesse el közös életét.

Forrás: AFP/Andrew Yates

Erzsébet királynőnek már ehhez is volt néhány keresetlen szava, ahogyan Katalin hercegné szülési szabadságának hosszához is: az Egyesült Királyság uralkodója ugyanis Cambridge hercegnére is számít június 13-ai világraszóló születésnapi ünnepségén, Katalin azonban érthető módon újszülött kislánya miatt inkább otthon szeretne maradni, és elég időt hagyni magának és Saroltának arra, hogy felkészüljenek a nyilvános szereplésre.

Ezért még további egy hónapot kért az előzőleg megbeszélt egy hónap szülési szabadságához - mondta el a The Daily Beastnek a királyi család egyik közeli forrása. Nem először megy szembe Erzsébet akaratával az egykori Kate Middleton: a királynő korábban nem csupán szoknyája hosszába és frizurájába szólt bele, hanem a kis György herceg nevelésébe is. Katalinnak azonban már megvannak a maga szabályai, és úgy tűnik, ezekből esze ágában sincs engedni.