100 millió dollárért hirdették meg az elhunyt popsztár Neverland nevet viselő, világhírű birtokát.

Halála után most először hirdették meg Michael Jackson Pán Péter története után Neverlandre elkeresztelt, kaliforniai birtokát.

Így festett a birtok 2003-banForrás: AFP/Frazer Harrison

A cég, amely felvásárolta, felújította és magára vállalta az ingatlan után maradt hitel összegét, majd összesen 100 millió dollárért, vagyis megközelítőleg 28 milliárd forintért dobta piacra a néhai világhírű popzenész több mint ezer hektáron elterülő, egykori otthonát - adta hírül a Wall Street Journal.

Felsorolni is nehéz, mi minden jár a birtok leendő tulajdonosának, aki képes kifizetni érte ezt a csillagászati összeget: a 6 hálószobás házhoz tartozik ugyanis egy 50 férőhelyes mozi és színház, két vendégház (egy 4 és egy 2 hálószobás), és bár a vidámparkot és az állatkertet eltávolították, az úszómedence a pihenőszobával, a kosárlabda- és teniszpálya, valamint egy grillező sarok megmaradtak.

Michael Jackson 1988-ban vásárolta meg Neverlandet 19,5 millió dollárért, ám miután 2005-ben elterjedtek olyan híresztelések, hogy az énekes itt molesztálta kiskorú áldozatait, már nem sokat tartózkodott a birtokon. Halála után sokáig bizonytalan volt Neverland sorsra. Végül a nagyjából 20 millió dolláros adósság kifizetése után a Colony Capital LLC vette meg 2008-ban.