Nincs is annál kínosabb, mint amikor a kellemetlen szagoktól rettegve, a vendégségben csak félve húzod le lábadról a cípődet. A nyári hónapokban a félelem csak hatványozódhat, főleg, ha a jól szellőző szandálok helyett a meleg időben is zárt cipőket húzol. A következőkben olyan egyszerű és hasznos tippeket adunk, amelyek segítségével te is játszva veheted fel a harcot a nem kívánt szagokkal.

Forrás: Thinkstock

Szagtalaníts és fertőtleníts!

Nem elég, ha egy cipellő kivülről csillogó és villogó, ha belül tiszta kosz, na meg bűz. Ha ilyen problémával állsz szemben, egy percig se csüggedj, hívd segítségül a már jól ismert szódabikarbónát! A könnyen beszerezhető nátrium-hidrogénkarbonát kiválóan fertőtleníti és szagtalanítja a cipőket, ha beszórod őket belül alaposan a porral, majd egy éjszakára benne is hagyod, reggel pedig kiöntöd belőlük a szódabikarbónát. Ugyanezt a hatást érheted el hintőporral is, ami felszívja a nedvességet néhány óra alatt a cipőd belsejéből - végül elég csak alaposan kiráznod. 

Life.hu TIPP
A szódabikarbónát közvetlenül a lábadon is alkalmazhatod, ha például hajlamos az izzadásra vagy gombafertőzésed van. Utóbbi esetben kérj tanácsot egy bőrgyógyásztól is! Megelőzheted a bajt vagy meggyorsíthatod a kezelést, ha, amint haza érsz, kibújsz a zoknidból, harisnyádból és a cipődből, vagy azzal, hogy naponta más lábbeliben indulsz el otthonról.

Elő a macskalommal!

Forrás: Thinkstock

Elsőre lehet, hogy kicsit meglepő, de a cicaalomnak nem csak házi kedvenceid esetében veheted hasznát! Mivel az almokat úgy fejlesztették ki, hogy ne csak a nedvességet, de a szagokat is magába szívják, csodákat képes művelni egy-egy kellemetlen szagot árasztó cipővel. Használata egyszerű: keress két régi zoknit, töltsd meg őket az egyharmadukig alommal, majd szorosan kösd vagy csomózd össze a végüket és tedd éjszakára a szagtalanítaní kívánt cipőkbe. Ha egy éjszaka alatt a szagok nem szűnnek, tartsd az almot plusz egy napig a cipőben vagy próbálj ki valamilyen illatosított verziót.

Forrás: Thinkstock
Filléres trükkök a buli utáni takarításhoz

Nincs hangulatosabb és szórakoztatóbb egy hétvégi baráti összeröffenésnél - evés, ivás, mulatozás, a vendégek távozása után pedig nem marad más, mint a romeltakarítás. Az utóbbi természetesen már kevésbé szórakoztató, de valakinek ugye ezt is meg kell csinálni. Ha ide kattintasz, néhány hasznos tippet olvashatsz!

Előzd meg!

Ha kerülöd a műszálas zoknikat és a műanyag cipőket, sok kellemetlenségtől megkímélheted magad. Ha minősi cipőkre nincs kereted, akkor se aggódj, szerezz be több  kevésbé drága cipőt, melyeket minimum két naponta cserlégess! Ha nem hordasz agyon egy cipőt, nem csak a kellemetlen szagokat előzheted meg, de a lábbelijeid hosszabb élettartama is megéri majd a befektetést.