Sztárok, akik gyilkosságban vesztették el családjukat

gyilkosság Chuck Palahniuk Ice Cube család Charlize Theron Patrick Duffy Michael Jordan Roman Polanski sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hírességek olyan életet élnek, amit mindenki csak irigyelni vagy csodálni tud. Nehéz elképzelni, hogy a felfelé ívelő karrier, a luxus és a hírnév mögött a sztárok élete sem mindig fenékig tejfel, sőt olykor rettenetes szörnyűségeken mennek keresztül életük során. A következő hírességek a hozzájuk legközelebb álló embereket hátborzongató gyilkosságok következtében veszítették el.

Roman Polanski feleségével több késszúrással végeztek

Roman Polanski Forrás: AFP

Roman Polanski filmrendező 1968-ban házasodott össze Sharon Tate színésznővel. A nőre később, 26 évesen és 8 hónapos terhesen bukkantak rá Los Angeles-i otthonában, testét több szúrt seb is borította. Sharonnal együtt négy barátja is életét vesztette: a csapat feltehetőleg a Charles Manson család áldozata lett. A szörnyű gyilkosság áldozataira a házvezetőnő talált rá a gyilkosságot követő napon.

A holttesteket megcsonkították, és vérrel a „disznó” feliratot írták a falakra.

Minden elektromos vezetéket, a telefonvonalat is elvágták. Polanski éppen Londonban tartózkodott, ekkor értesült a szörnyű halálhírről.

1969 novemberében nevezték meg először a gyilkosokat.

A Manson család tagját, Susan Atkinst autólopás miatt ítélték börtönbüntetésre, majd miután egy rabnak dicsekedett arról, hogy megölte Sharont, őt vádolták meg a gyilkossággal. Felajánlották neki, hogy elkerülheti a halálbüntetést, ha több részletet árul el a gyilkosságról. Elfogadta az ajánlatot, és megnevezte bűntársait, akik Charles Manson, Charles Watson, Patricia Krenwinkel és Los Feliz voltak. Ha ez még nem lenne elég, Susan azt is beismerte, hogy a gyilkosságot megelőző napon két másik ember - Leno és Rosemary LaBianca – haláláért is ők felelnek.

Chuck Palahniuk író édesapját új barátnőjének exe lőtte le

Chuck Palahniuk Forrás: AFP/Neilson Barnard

A Harcosok klubja írója rengeteg borzasztó dolgon ment keresztül, sokak szerint ezek inspirálhatták a későbbi műveinél is. Chuck Oregonban nőtt fel, ahol a saját családjáról is rengeteg érdekesség, furcsaság látott napvilágot. Nagyapja, Nick Palahniuk például csőre töltötte a pisztolyát, és lelőtte a feleségét. Chuck édesapja, Fred Palahniuk ekkor az ágy alatt rejtőzött, így sikerült megmenekülnie, majd a nagyapa maga felé fordította a fegyvert, és véget vetett az életének. Évekkel az események után megszületett Chuck. A szülők a fiú 14 éves korában elváltak, majd 1999-ben Chuck édesapja, Fred új párkapcsolatba kezdett.

Az újdonsült barátnő exe féltékenységi rohamot kapott, ezért lelőtte a párt, majd egy házba hurcolta őket, és felgyújtotta a holttesteket.

Édesapja halála nagy inspirációt adott Chuck következő regényéhez, ami a Lullaby nevet kapta. Az érdekes sztori egy gyerekdalról szól, ami képes ölni. Nem csoda, hogy ezt a regényt tekintik Chuck egyik legszemélyesebb munkájának. A gyilkost, Dale Shackelfordot 2000-ben mindkét gyilkossággal megvádolták. Először halálra ítélték, majd a döntést felülbírálták, és helyette életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

Michael Jordan apját az autópálya szélén lőtték agyon

Michael Jordan Forrás: AFP/Don Emmert

James R. Jordan nagy kosárlabda-rajongó volt, fia, Michael Jordan pedig a sportág egyik legkiemelkedőbb játékosává vált. Mikor Jordan kétéves volt, édesapja kiköltöztette a családot Brooklynból, még mielőtt a drogfogyasztás és a nagy bandázások korszaka elkezdődhetett volna. Édesapja mindig azt szerette volna, hogy sportoló váljon a fiából, ezért Észak-Karolinába költöztek, ahol az ottani egyetemen vette kezdetét Michael kosaraskarrierje.

1993-ban, nyolc nappal James 57. születésnapja előtt a State Road 74 autópálya szélső sávjában félreállt, hogy egy kicsit pihentesse a szemét. Ezután két férfi, Daniel Andre Green és Larry Martin Demery rálőttek, majd ellopták az autót.

Holttestét csak egy hónappal később találták meg egy mocsárban.

A két elkövető a kocsiban található holmikat is elkobozta, mint például két NBA bajnoki gyűrűt, amit James a fiától, Michaeltől kapott. Azonnal letartóztatták őket, miután hívást próbáltak kezdeményezni a lopott mobilról. Letartóztatásuk után azt állították, hogy csak fel szerették volna tartóztatni Jamest, és a pisztoly magától sült el. Végül mindkettőjüket életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Ice Cube féltestvérét annak férje gyilkolta meg

Ice Cube Forrás: AFP/Vince Bucci

Ice Cube még csak 12 éves volt, tehát jóval a zenei karrierje előtt történt, hogy féltestvére, Beverley Jean Brown halálos lövés áldozata lett. Beverley 22 éves volt, és a saját férje gyilkolta meg, csupán két háztömbnyire Ice Cube Los Angeles-i otthonától.

Ice Cube jelenleg is az egyik legnagyobb név a rap szakmában, az N.W.A. egyik alapító tagja, aki családos ember, egy feleséggel és négy gyerekkel az oldalán. Nem csak kitűnő rapper, hanem elismert színész, filmproducer, zenei producer, rendező, forgatókönyvíró és hiphopművész is egyben. 2013-ban nettó vagyonát csaknem 120 millió dollárra, azaz 33 milliárd 600 millió forintra becsülték.

Patrick Duffy szülei fegyveres rablás áldozatai lettek

Patrick Duffy Forrás: AFP

A Dallas című sorozat forgatása alatt az egyik főszereplő, Patrick Duffy, alias Bobby, szó szerint sokkolta az egész világot. Elmesélte a nagyvilágnak, hogy szüleit 1986-ban a munkahelyükön, egy montanai bárban lőtte le két férfi egy fegyveres rablás során.

A színész 57 éves volt, amikor 2007-ben az egyik tettest szabadlábra helyezték, annak ellenére, hogy mindkét elkövetőt 75 év letöltendőre ítélte a bíróság.

Patrick 2012-ben a brit sajtónak azt nyilatkozta, hogy megbocsátott a gyilkosoknak, hiszen már így is elnyerték méltó büntetésüket, illtetve nem tartja magát egy nemtörődöm személynek, de rá kellett jönnie, hogy ha szülei nem is lettek volna szörnyű gyilkosság áldozatai, előbb-utóbb eltávoztak volna az élők sorából, mivel minden szülő meghal egyszer.

Charlize Theron édesapjával az édesanyja végzett

Charlize Theron Forrás: AFP/Robyn Beck

Charlize Theron Dél-Afrika Transvaal tartományában született. Szülei, Charles és Gerda egy új építőipari cég társtulajdonosai voltak. Bár gyerekként egy farmon élt vidéken, itt nem volt lehetősége álmainak beteljesítésére, ezért Charlize-t egy kollégiumba küldték a szülei, ahol táncot tanulhatott. Charlize örült annak, hogy nem kell otthon lennie, hiszen ott sem volt minden rendben: édesapja alkoholfüggő volt, és részegen legtöbbször erőszakossá vált. Tomboló dühe sokszor a tettlegességig fajult, és nemcsak Charlize-t, de a feleségét is több alkalommal megtámadta.

Egy napon az édesapa azzal fenyegetőzött, hogy megöli mindkettőjüket, ezért Charlize édesanyja vett egy fegyvert, és önvédelemből lelőtte.

A történtek után még a rendőrség sem emelt vádat. Az édesapa halála után az anya kapta meg az építkezési vállalat teljes tulajdonjogát, és Charlize azóta is azt mondja mindenkinek, hogy az édesapját autóbalesetben vesztette el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.