Csobot Adél, Debreczeni Zita és Molnár Andi együtt tesztelték a legújabb urbanista mozgásformát, amelyhez a nyár folyamán bárki csatlakozhat szerdánként az Egyetem téren.

Új sportmozgalom indult Budapesten, amely során egyszerre edzhetsz és fedezheted fel a város rejtett szépségeit. A workout elnevezésű kezdeményezés célja, hogy rávilágítson mennyire fontos az egészséges táplálkozás mellett a rendszeres testmozgás. Mostantól bárki bekapcsolódhat a saját testsúlyos gyakorlatokkal kombinált különleges városi futóedzésekbe, amelynek egyik vezetője Czine Szilvi, háromszoros fitnesz világbajnok

Forrás: padthaiworkout

„A belváros szívében lakom, így gyakran futok a Deák tér körül vagy a Városligetben. Ez a fajta sportág igazán közel áll hozzám, a barátaimmal is gyakran edzünk a szabadban, a város különböző pontjain" – mondta Molnár Andi táncosnő.

Andival ellentétben Csobot Adél énekesnő-színésznő kicsit tartott attól, hogy nehezen fogja bírni a futással kombinált gyakorlatokat, a végére azonban bizonyította kitartását. „Sokszor feszegettem a határaimat, de nagyon élveztem az edzést. Felemelő érzés volt Budapest leggyönyörűbb pontjain sportolni, így ha lesz lehetőségem, a legközelebbin is részt veszek, talán még Bencét is rá tudom beszélni" – tette hozzá Adél nevetve.

A kezdeményezés mindenkit kimozdított a komfortzónájából és megmutatta, hogy ingyen és mindenféle eszközök nélkül is lehet kreatívan mozogni. „Már számtalan mozgásformát kipróbáltam, Power Plate-t, TRX-et, súlyzós edzést, de a város adta lehetőségeket ezelőtt kevésbé használtam ki. Pont most tervezzük a barátaimmal, hogy rendszeresen kimegyünk a Margitszigetre futni, ezért ez az első kihívás egy jó löketet adott, és lelkesedésem töretlen" – árulta el Debreczeni Zita fotós, aki barátnőjével együtt vidáman teljesítette a gyakorlatokat, átérezve a nagyvárosi életérzést.