Autótakarítás fillérekből - Pár száz forintból is megúszhatod

Forrás: Thinkstock -
takarítás filléres autó karbantartás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az autó tisztán tartása szinte állandó elfoglaltságot jelent, főleg akkor, ha mindennapi igénybevételnek van kitéve. A benzinkúton való takarítás igen alapos, azonban nem túl pénztárcabarát – összeszedtünk hát néhány olyan hétköznapi csodaszert, amelyekkel olcsón és egyszerűen megúszhatod az autótakarítást. 

A jó öreg ecet

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az ecet valódi csodaszer. Készíthetsz belőle házi sampont, szagmentesítheted vele a hűtődet, de az egész lakást is kitakaríthatod ecettel. Ezek után már nem is meglepő, hogy az autótakarításnál is jó szolgálatot tehet. A szélvédőn csúf réteget képező, lerakódott koszt például pillanatok alatt eltüntetheted vele. Töröld át az ablakokat hígított ételecetes vízzel, meglátod csillogni-villogni fog, a kellemetlen ecetszag pedig pár óra alatt elpárolog.

Forrás: Thinkstock

Ha szereted a pezsgést

Kicsit rémisztő belegondolni, hogy az eredetileg üdítőitalként funkcionáló kólát milyen sokoldalúan használhatod takarítás terén... De inkább ne is gondolkodj rajta, csak használd a felnik tisztításához. Egy kis csiszolással gyorsan leoldja a ronda fékport.

Egy jó fekete

Ezt a trükköt jó néhány autókereskedő is használja: az őrölt kávé ugyanis gyorsan megszünteti a dohányfüstöt az autóban. Nincs más dolgod, mint egy kis őrölt kávét vászonzsákba tölteni, és betenni a kocsi utasterébe.

Ragad és tapad

Ha gyakran szállítod házi kedvenceidet az autódban, akkor biztos te is találkoztál már az eltávolíthatatlannak tűnő szőrrengeteg problémájával – nos egy kis ragasztószalag megoldást nyújthat a bajra! A szőr mellett a morzsa, por vagy hajszálak eltüntetésére is kiválóan alkalmas a kárpiton vagy ott, ahol a seprű csak rontana a helyzeten.

Színpompás növények a forróságban – A szárazságtűrő kert titka http://www.life.hu/otthon/20150609-szinpompas-novenyek-a-forrosagban-ez-a-szarazsagturo-kert-titka.html Nincs lehetőséged a nyári forróság beköszöntével többet locsolni a kerted növényzetét? Ne aggódj, nem kell lemondanod az udvarodon nyíló színkavalkádról – vannak ugyanis olyan virágok, amelyek jól tűrik, és túl is élik az aszályos időszakokat. Otthon Thinkstock Tárd ki otthonod és tömd meg pénztárcád - Így válhat lakásod szállodává http://www.life.hu/otthon/20150608-otthonmegosztas-tipusok-amelyekkel-penzt-is-kereshetsz.html Ma már itthon is egyre ismertebbé válik az úgy nevezett otthonmegosztás műfaja. A couchsurfingről valósznűleg te is hallottál már, azt azonban nem biztos, hogy tudod, hogy milyen más lehetőségeid vannak még használaton kívűli kanapéd, esetleg szobád kamatoztatására. Otthon Thinkstock Nyári romantika az otthonodban - Varázslatos képek! http://www.life.hu/otthon/20150604-junius-honap-szine-a-lakberendezesben-a-barackvirag.html Bájos, nőies, sőt szexi - mi más is lehetne június hónap színe, mint egy visszafogott, mégis melegséget és pajkos jókedvet sugárzó árnyalat: a barackvirág. Otthon Origo Sírjak vagy nevessek? – Brutális lakberendezési bakik http://www.life.hu/otthon/20150604-a-legdurvabb-lakberendezesi-bakik.html Ugye ismered a mondást, miszerint a kevesebb néha több? Nos, ezt az elvet a lakberendezés terén hatványozottan érdemes betartani. Természetesen mindenki a legszebbet szeretné kihozni otthonából, és valami nagyot alkotni, de a túlbuzgóság bizony gyakran a visszájára fordul. Tanulságos válogatás következik. Otthon Origo Szén-monoxid-mérgezés az otthonodban - nyáron is veszélyben lehetsz! http://www.life.hu/otthon/20150601-eletveszelyes-szenmonoxid-mergezes-veszelyes-a-paraelszivo.html A fűtési szezonban szinte naponta hallani szén-monoxid-mérgezéses esetekről, a köznyelvben csak „csendes gyilkosnak" nevezett gáz veszélyessége abban rejlik, hogy színtelen, szagtalan, és szervezetre gyakorolt hatásai - rosszullét, szédülés, hányinger, fáradtság – pedig könnyen összetéveszthetők akár egy egyszerű megfázással is. Azt viszont sokan nem tudják, hogy nem csak a téli hónapokban kell számolni a gyilkos gázzal! Otthon Thinkstock Ötletparádé – Építsd meg a tökéletes nyári kuckót http://www.life.hu/otthon/20150527-kerti-fahaz-gyerekeknek-inspiraciok.html Gyerekkoromban imádtam a barátaimmal különféle bunkereket építeni – hadiszállásainkat a fák alatt vagy a hatalmas gaz kellős közepén eszkábáltuk össze. Felnőtt segítő híján azonban kuckóink –érthető módon – nem sikerültek túl professzionálisra. Egy kis felkészüléssel és némi szülői segítséggel viszont igazi kis csodákat lehet a kertben felépíteni. Otthon Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.