nyaralás gyerekkel Libero2015 nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vagány kisgyermekes szülők bátran bevállalhatják a nyaralást pár hónapos kisbabával, ami nem egyszerű feladat, de ha kellően felkészült vagy, megoldható.

Ha úgy döntesz, hogy kisbabád születése után sem szeretnél lemondani a nyaralás adta örömökről, megvan rá a lehetőség, hogy kikapcsolódj. Amennyiben pörgős család vagytok, eleve megszokja a gyermeketek, hogy a szülei mindig jönnek-mennek, és könnyebben fog alkalmazkodni a környezetváltozáshoz. Viszont ha állandóan csendben és nyugalomban őrzöd, biztos, hogy nehezebben fog idomulni a zajos nyaralókörzetekhez. Az alkalmazkodóbb csemetékkel választhatsz belföldi és külföldi úti célt is, a nyugalmat igénylő babával pedig érdemes bababarát hoteleket választani. Az pedig mindenképpen ajánlott, hogy mielőtt útnak indultok, tegyetek egy próbát, és egy napra ruccanjatok ki, így tesztelhetitek, mama és baba hogyan bírja távol az otthontól.

Miért éppen bababarát hotel?

Mivel ezekben a hotelekben mindenki gyermekkel érkezik, senki nem fog rátok rossz szemmel nézni, ha babátok széthagyja a játékait, vagy aktívabb az átlagnál.

Forrás: Thinkstock

Külföld babával

A nagyvilágnak nekiindulni egy csöppséggel nem veszélytelen vállalkozás, hiszen az érzékeny szervezet hamar megfertőződhet. Semmiképpen sem ajánlanánk Egyiptomot és az arab országokat. Inkább maradjatok Európán belül, és válasszatok legalább négycsillagos hotelt, ahol a tisztaság és a higiénia feltételezhetően megoldott. Mielőtt útra keltek, a háziorvostól érdeklődjetek, milyen védőoltásokra van szüksége a gyermeknek. Mi a következő úti célokat javasolnánk: a görög szigetek, például Santorini, Korfu vagy Zakynthos, a spanyol tengerpartok, például a mesés Tossa de Mar, vagy Törökországban is remek bababarát hotelek vannak, ahol még kis játszópajtásokat is találhatnak a totyogós gyermekek.

Belföld babával

Magyarországon kedvedre válogathatsz a bababarát hotelek közül, de a legmelegebb időszakokban mindenképp olyan úti célt válasszatok, ahol tavak vannak a környéken, mert például Balatonon a legnagyobb hőség is sokkal elviselhetőbb, mint a városokban, ugyanis a tó vize hűti a levegőt. A nyűgösebb és nyugalmat kedvelő gyerkőccel a legjobb megoldás egy olyan nyaraló bérlése, ahol csak ti tartózkodtok, és más nem zavarja meg a nyugalmatokat.

Alapfelszerelés nyaraláshoz

Akár külföldre, akár belföldre mentek nyaralni, mindig legyen nálad egy olyan csomag, ami vészhelyzetek elhárítására szolgál. Alapfelszerelés a lázmérő, lázcsillapító, általános hatású antibiotikum, kisebb sérülésekre szolgáló sebtapasz, géz, fertőtlenítőszer. Amennyiben autóval mentek nyaralni, érdemes betenni egy napernyőt, vagy olyan, kis strandra felállítható sátrat, amibe a legnagyobb melegben gyermeked pihenhet, alhat. Nem árt, ha viszel magaddal bébiételt, ez főleg külföldön lehet jó megoldás, ahol a szállodákban nem tudhatod, mit tálalnak fel elétek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.