Attól még, hogy nyár van, nem kell lemondanod a sminkelésről - Larion Oscar most bemutatja kedvenc, habkönnyű nyári sminkjét!

Kezdd az alapoknál!

Nyáron is a körültekintő arctisztítással és bőrtípusnak megfelelő hidratálással kezdődik a sminkelés. Használj pórusösszehúzó báziskrémet a hidratálás után, hogy még ragyogóbb legyen az arcod. Legyen friss és természetes a megjelenésed! Az egységes bőrszín kialakításhoz válassz vízbázisú, könnyű szerkezetű, színezett hidratálókrémet, hogy védve legyen az arcod. A ragyogó bőr napbarnított hatását fokozzák az aranyos, rezes bronzfények.

Forrás: Thinkstock
Erre figyelj!

Ha igazán trendi szeretnél lenni, kerüld a gyöngyházfényű, csillogó textúrákat!

Ragyogj!

A természetes ragyogást másképp is elérheted. Sokkal izgalmasabb, ha úgymond anyagában csillog a bőr. Highlighterrel emeld ki az arcod bizonyos pontjait: a szemzugot, a szemöldökcsontot, valamint az arccsontot. Szépen dolgozd össze a színezett hidratálókrémmel! Az egészségtől sugárzó, napbarnított arcszínt pillanatok alatt elérheted, ha krémes bronzosítót használsz. Könnyedén összemoshatod a krémes textúráját a színezett hidratálókrémmel, ha az arccsont alá ívesen a halánték irányába teszed fel.

Ha hideg bőrszíned van, keverj hozzá egy kis rózsaszínt, ha meleg bőrszíned van, akkor jól illik hozzá a narancs, a terrakotta. Az élénkítést az arccsontra tedd, így jól érvényesül majd alatta a napcsókolta bronzosító. Kontúrmentesen dolgozd össze, hogy a színek találkozásánál fedjék egymást a textúrák, majd porpúderrel finoman fixáld le.

Forrás: Thinkstock

Jöhet a szem!

Legyen fénytől ragyogó a szemed! Szemszíntől függetlenül a napbarnított bőrön jól mutatnak a fémes, króm textúrák. A szezon kedvencei a pezsgőpink, az arany, a réz, a lime, a fahéj, a bronz és a zafírkék - ezek tündöklően izgalmasak a napfényben. Mindenképpen tartós és vízálló terméket válassz, hogy szemsminked stabil legyen. Nappal a krémes textúrákat részesítsd előnyben. Fantasztikus választékban kaphatók szemceruzák és szemhéjkrémek. Szempilláidat kizárólag vízálló változattal emeld ki, ha nem akarod, hogy elkenődjön. Játssz az érzékekkel, és a feketén kívül próbálj ki bátran színes szempillaspirálokat is.

Barna szemhez ideális a lila, a kék, a rózsaszín és a sárga szempillaspirál. Kék szemhez jól passzol a türkiz, a zöld és az élénkkék változat. Zöld szemhez tökéletes a lila, a smaragdzöld és az almazöld. Ha színes szempillaspirállal fested a pilláidat, érdemes kontrázni, azaz harmonizáló színű szemceruzával kiemelni a szempillatövet. Drámaiságát és vibráló hatását fokozhatod, ha még a vízvonaladat is kihúzod.

Csókos ajak nyáron is

Ajkad legyen vizesen csillogó, telt hatású. A legizgalmasabb a természetes hatás fokozására, ha vizes bázisú, könnyű textúrájú ajakfényt használsz!