Rúzs vagy szájfény? Füstös szem vagy natúr smink? Kell egyáltalán alapozó? Az első randin mindenki jó benyomást szeretne kelteni, és hiába van meg a tökéletes szett, a sminken is nagyon sok múlik. Larion Oscar sminkmester most megmutatja a tökéletes make-upot a nagy találkozásra!

Légy önmagad!

Bármennyire is elcsépeltnek tűnik, de még mindig sokat nyom a latban az első benyomás. Ezért is célravezető, hogy egyszerűen légy önmagad - pláne az első randin! Megjelenésed legyen visszafogott és sejtelmesen titokzatos, nem kell mindent kitenni a kirakatba. Sokkal izgalmasabb, ha sejteted az értékeidet, hogy legyen mit "levadászni" és "feltérképezni".

Csak természetesen!

A sminked legyen természetes hatású, érdemes kiemelned az arcod előnyös részeit. Az alapozás nem olyan bonyolult, de ha rosszul választod meg a színt, máris láthatóvá válik. Először tisztítsd meg arcbőrödet a bőrtípusodnak megfelelően, majd hidratálj. Érdemes pórusminimalizáló primerrel tökéletesíteni a bőrszerkezetet, mert így kevesebb alapozóra lesz szükséged!

Forrás: Thinkstock

Korrigáld az esetleges bőrhibákat korrektorral, ezután pedig jöhet az alapozó. Akkor láthatatlan, ha megegyezik a jelenlegi bőrszíneddel. Ha bizonytalan vagy, inkább világosabb legyen egy picit, mint sötétebb, mert frissebbnek tűnik általa az arc. Finoman púderezd le, hogy stabil legyen! A legtermészetesebb hatást akkor érheted el, ha csak a T-zónára kerül a púder, így az arc többi része természetes fényben ragyog majd. Az arcpírt akár el is hagyhatod, de ha élénkíteni szeretnéd az orcákat, akkor vedd figyelembe a bőrszínedet, és annak megfelelően válassz színt. 

Földszíneket a szemre!

Szemed legyen friss hatású, ezért a legideálisabb választás, ha a földszíneket részesíted előnyben: a bézs, a barna jó választás, majd mehet egy pici fekete mélyítés a szempillatőbe. Ez a kombináció mindenhez jól illik, bármit viselj is a randin. A szempillákra legyen ezenfelül a legnagyobb gondod, hogy csomómentes és természetes hatású legyen! Szemöldököd legyen szépen szedve! Nyitottabbá teheted pillanatok alatt a tekintetedet, ha élénkíted a szemöldöködet. Először fésüld meg a száliránynak megfelelően, majd porral vagy szemöldökceruzával satírozd át az íve mentén. A végén szépen fésüld ki a felesleget, hogy természetes hatású legyen. A kósza, rendezetlen szálakat szemöldökspirállal fixálhatod.

Hódíts az ajkakkal!

Ajkad legyen érzéki és puha. Radírozd le, majd ajakápolóval kényeztesd. Minden esetben maradjon természetes hatású, válassz nude vagy az ajkad eredeti színével megegyező árnyalatú rúzst, esetleg szájfényt. Kerüld a csillámos textúrákat! Az ápolt és enyhén fényes hatás a legvonzóbb ilyenkor. Ha pedig majd nem az első randira készülsz, akkor bátrabban használhatod a színeket!

1. The Body Shop 3790 forint, 2. Maybelline 2299 forint, 3. Essence 599 forint, 4. MAC 7400 forint, 5. Estée Lauder 26 dollár, 6. Marionnaud 4690 forint
Oscar extra tippje

Azért azt mindig vedd figyelembe, hogy a pasik nem nagyon szeretik a sminket, pláne a túl erős, harsány dolgokat. De van ám egy trükk, amivel az orruknál fogva vezetheted őket! Kezdd a készülődést az arctisztítással, majd a körültekintő hidratálással; nagyon fontos előkészíteni a bőrt ahhoz, hogy légiesen könnyed legyen majd a smink, ami fátyolként keretezi arcodat. Érdemes bőrtökéletesítő primert vagy báziskrémet használni. Ezután frissítsd fel a szem alatti területet korrektorral; a legjobb választás a fényvisszaverő textúra. Majd egységesítsd bőrödet egy ultrakönnyű folyékony alapozóval. Krémpirosítóval élénkítsd az orcákat, amit kontúrmentesen össze tudsz dolgozni szépen az alapozóval. Finoman porpúderrel fixáld! Szemsminked színét igazíthatod a választott ruhád színéhez is, de ügyelj rá, hogy visszafogottabb árnyalatot válassz. De készíthetsz egy nagyon szép kifelé vastagodó cicás tusvonalat is. Szempilláidat fekete szempillaspirállal fesd ki, de ügyelj rá, hogy csomómentes, szépen ívelt legyen. Ajkad legyen ellenállhatatlanul szenvedélyes, ezért jó választás, ha a kedvenc piros ajakrúzsoddal fested ki magad!