Ne gyűlöltesd meg magad a koszorúslányokkal! Íme a legjobb tippek menyasszonyoknak

Forrás: giphy.com -
esküvő koszorúslány gyűlölet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan esküvőd lesz, ezért éjjel-nappal ezzel kapcsolatos cikkeket olvasol? Idén lesz a nagy nap, te pedig nyakig benne vagy a szervezésben? Feszült vagy és ideges, úgy érzed, sosem érsz a végére, és azt veszed észre, hogy már a barátaidat sem érdekli a lagzitéma? Tóth Mihály ceremóniamester elárulja, melyek azok a jelek, amik arra utalnak, hogy szokás szerint túlszervezed a dolgokat - a héten a tettre kész koszorúslányok kerülnek a fókuszba. 

Koszorúslánynak lenni nem leányálom. Nem ők vannak a szép fehér ruhában, és nem őket vezetik oltár elé. Ráadásul olyan ruhát kell felvenniük, amiben nem csinosabbak a menyasszonynál, de ugyanazt a tortúrát kell végigszenvedniük - a csillogást és a pompát átengedve a barátnőjüknek. Mit tehetsz azért, hogy ne gyűlöljenek meg a végén?

1. Mondd el nekik az elvárásaidat!

Fontos, hogy egyenesen és nyíltan fogalmazz. Oszd meg velük, hogy milyen szerepet szánsz nekik, és milyen mozgásterük van. Gondold végig: csak azt várod, hogy az oltár elé vonuljanak veled, vagy már a készülődésnél segítsenek - főleg feszültséget oldani? Határozd meg a feladataikat külön-külön, így elkerülheted a kínos félreértéseket, és kellő küldetéstudattal ruházod fel őket. Mérlegeld azonban, hogy ki lesz a "szorgalmas hülye" - őt főleg látványfeladatokra kérd fel.

Forrás: Youtube

2. Öltöztesd őket úgy, ahogy te is jól éreznéd magad!

Egy nő mindig nő marad - ne kérd, hogy olyan ruhát viseljenek, amiben nem látszik, hogy fiatalok és szépek. Persze nem kell köldökig dekoltált ruhában járniuk, de engedd, hogy élvezzék a megjelenésüket. Fontos, hogy egyezzetek meg a cipő kérdésében is - ne kötelezd őket egy méregdrága, később soha nem hordott cipő megvásárlására, csak azért, mert az megy (szerinted) a ruhához. Ha megteheted, akkor gondolj a sminkjükre és a frizurájukra is. Együtt biztosan kedvezőbb árat kaptok a sminkestől és a fodrásztól. A költségeken pedig egyezzetek meg. Ne várd el, hogy ruhára, cipőre, sminkre, fodrászra, manikűrre, lézeres szőrtelenítésre... és még ajándékra is százezreket költsenek. Értsd meg a helyzetüket. Csak azért, mert valamelyikük nem engedheti meg magának a legdrágább ruhát és a szilikonos ajakformálást, még azt akarja, hogy boldog légy.

Forrás: Youtube

3. Vedd észre őket!

Az esküvő napján izgatott leszel, utasítgatsz, ők pedig ott lesznek, hogy segítsenek. Nem fogják elvárni, hogy udvariaskodj velük, de amikor kicsit lejjebb ereszt a gőznyomás, akkor törődj velük is. Fontos tudnod, hogy valóban azt szeretnék, hogy életed legszebb napja legyen az esküvőd. Szeresd őket, és mesélj a többi barátodnak is róluk - fontos nekik, hogy fontosak neked. Ja, és a szingliket feltétlenül mutasd be a pasiknak!

Forrás: Tumblr

4. Tiszteld a felelősségüket!

Annyi feladatot adj nekik, amennyit képesek kezelni, de higgy bennük. Ha kiosztasz egy feladatot, akkor vedd figyelembe, hogy érző emberrel dolgozol. Ha örökké mikromenedzselsz, és nem hagyod, hogy a felelős elvégezze a legjobb tudása szerint a dolgát, akkor valójában lenyomod az egóját, mint a bélyeget. Maradj a saját szerepeddel egyensúlyban - foglalkozz a nagy dolgokkal, a többit pedig bátran engedd el. Na és, ha nem pont úgy lesz a masni megkötve a széken, ahogy te kötötted volna? Kit érdekel?

Forrás: giphy.com

5. Tarts meg őket barátnőnek!

Ez nyilvánvaló, de azért mindenki elköveti ezt a hibát: ne csak az esküvőről, és ne csak te beszélj, ha találkoztok. A lányoknak is van élete; éppen szakított az újabb örök szerelmével, fel akar mondani a munkahelyén, tragikus randevúja volt, vagy csak egyszerűen nem kíváncsi éppen a türkizkék szalvéta felett érzett aggodalmadra. Legyél továbbra is a barátnőjük, és engedd be a külvilágot is az esküvőtől mozgalmassá vált életedbe. Már csak azért is, mert ebbe a valóságba kerülsz majd vissza az esküvőd okozta felhajtás után.

Forrás: giphy.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.