Elkezdődik a visszaszámlálás - Várandósságod 34. hetének történései

Forrás: Thinkstock -
Libero2015 várandósság terhesség hétről hétre magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már csak hat hét van hátra a kicsi születéséig! A 34. héttől kezdve a magzat már elég érett ahhoz, hogy alkalmazkodjon a méhen kívüli élethez intenzív orvosi ellátás nélkül is.

A babád hossza 32 cm, és körülbelül 2250 grammot nyom. Lassacskán elkezdenek kifejlődni a saját immunreakciói, amelyek már segíthetnek kivédeni az enyhébb fertőzéseket.

Forrás: Thinkstock

Várandósságod 33. hetének történései

Babád fejecskéje és agya egyre csak növekszik, zsírtartalékai pedig lassacskán csinos kis hurkákban állnak össze.
A 33. hétre a magzatvíz mennyisége eléri a maximumát. Mivel nem termelődik több magzatvíz, a baba mozgását egyre gyakrabban és egyre erőteljesebben érezheted.

Gyermeked bőrén a magzatmáz egyre vastagabb, míg a lanugo most már teljesen eltűnik. A baba ezen a héten már abba a pozícióba helyezkedhet, amelyben meg kíván majd születni. Az esetek nagyobb részében a magzat feje helyezkedik el elöl; az édesanya gyakran érezheti, ahogy a fej nyomja a méhszájat.

Eközben te...

Szervezeted egyre inkább a nagy eseményre készül, ennek jegyében méhed egyre gyakrabban tart edzéseket, azaz egyre többször észlelhetsz erősebb összehúzódásokat. De nyugalom, ezek még nem a vajúdás fájdalmai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.