5 tipikus hiba, amit minden nő elkövet a fodrásznál

Forrás: YouTube -
hajvágás világnap fodrászat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még mindig keresed a tökéletes színt, fazont, és úgy érzed, valahogy sosem lesz az igazi a frizurád? Régen voltál már igazán elégedett a tincseiddel? Egy jó haj mindig az ápoltság szimbóluma, és amennyire könnyen feldobja, olyan könnyen tönkre is teheti az összképet. A tökéletes hajvágás világnapja alkalmából a Life.hu mesterfodrásza, Vadon Zoltán segítségével összeszedtük azokat a tipikus hibákat, amiket hajlamosak vagyunk elkövetni a szalonokban. 

Ne dönts első felindulásból!

Szakítás? Új pasi? Új munka? Irány a fodrász! Ismerős, ugye? Pedig nem kell mindig új frizura, ha valami változás történik az életedben! „A legtipikusabb hiba az, amikor a nők érzelemből, első felindulásból akarnak új frizurát. Egy szakítás után általában foggal-körömmel azon vannak, hogy megváltoztassák a külsejüket, ám ezzel az a baj, hogy a döntések indulatból történnek, nem azért, mert úgy érzik, tényleg eljött az ideje a változásnak” – vallja a mesterfodrász.

Forrás: YouTube

Life.hu tipp

A szép haj titka: a hajmosás. Íme 5 alapvető hiba, amit te is elkövetsz!

Ismerd meg magad!

Zoltán szerint az is nagyon gyakori baki, hogy a nők nem a személyiségükhöz választanak színt, fazont. „Többször előfordult már, hogy egy vendégem nagyon harsány árnyalatot kért, de tudtam, hogy egyébként elég visszafogott személyiség. Ez sem jó, hiszen végül nem fogja magát komfortosan érezni a bőrében egy olyan stílussal, ami nagyon távol áll tőle.”

Ne majmold a sztárokat!

A sztárok első kézből értesülnek az új trendekről, ám nem biztos, hogy ami Hollywoodban beválik, az nálad is be fog. „Sokszor kérik a vendégeim, hogy készítsek nekik épp olyan hajat, mint valamelyik filmcsillagé. Azt azonban többnyire elfelejtik, hogy ők azért néznek ki mindig tökéletesen, mert profik felügyelik a külsejüket nap mint nap. Szerintem az a járható út, ha valaki megmutatja a fodrászának, milyen jellegű hajat szeretne, és együtt megbeszélik, mik azok az elemek, amiket át lehet emelni a saját stílusba is.”

Forrás: YouTube

Ne feledd az adottságaidat!

Nem árt az sem, ha szín- és fazonválasztás előtt figyelembe vesszük azokat az adottságainkat, amiken nem nagyon lehet változtatni. „Egy hullámos hajúnak sosem fog úgy állni a bubifrizura, mint egy egyenes hajúnak, azért ezt sem szabad elfelejteni.”

Vedd számításba a napirendedet!

Biztosan belefér az idődbe egy olyan frizura, amivel minden reggel minimum 30 percet kell foglalkozni? Be tudod szárítani úgy, hogy tényleg jól mutasson? Lehet, hogy izgalmasak a rövid fazonok és a különleges vágások, de Zoltán arra is felhívja a figyelmet, hogy ezek csak akkor mutatnak jól, ha tényleg foglalkoznak velük. Ez pedig nem annyi idő, mint amikor kifésülöd és begumizod a hajadat – ezért érdemes praktikussági szempontokat is figyelembe venni a fazonválasztásnál.

Hajszárító nélkül készül a legszexibb nyári frizurahttp://www.life.hu/trend/20140722-nyari-frizura-hajszaritas-nelkul-igy-keszitheted-el-tippek-a-profitol.htmlTe sem rajongsz azért, hogy a forró nyári napokon - amikor még egy laza sminkeléstől is leizzad az ember - a hajszárítóval is hosszú perceket tölts el? Felejtsd el a nyári hajszárítást, mutatunk egy jobb megoldást!Trend--Rémületes frizurák a Chanel kifutóján - te hordanád így a hajad?http://www.life.hu/trend/20150709-remuletes-frizurak-a-chanel-kifutojan-kendall-jenner-is-csunya-volt.htmlImádjuk a Chanel-kreációkat, ám most nem emiatt írunk róluk: a világmárka legutóbbi divatshow-ján egészen elképesztő frizurát viseltek a modellek. Mi reméljük, ez a trend csakis a show-nak szólt, és bízunk benne, hogy sosem lesz divatos ez a stílus...Trend--Ombre, kopott színek, dögös árnyalatok - milyen hajszín hódít 2015 nyarán?http://www.life.hu/trend/20150706-hajszinek-2015-nyarara-vadon-zoltan-mesterfodrasz-tippjei.htmlHa még nem unod az ombre tincseket, akkor szerencséd van, idén nyáron ugyanis még mindig hódít ez a festési technika. Vadon Zoltán mesterfodrászt faggattuk arról, milyen színek, árnyalatok stílusosak a meleg hónapokban a hajfestésben.TrendOrigoHa tépkedet a hajadat, gyorsabban nő? Úgy tűnik, igen!http://www.life.hu/trend/20150417-eroteljesebb-novekedesre-keszteti-a-hajat-a-tepkedes.htmlEgy amerikai kutatásból az derült ki, hogy a hajszálak pontos terv szerinti kitépkedése felgyorsíthatja a hajnövekedést. Jól hangzik, nem igaz?TrendThinkstockJessica Alba is rövid hajra váltott - eszméletlen jól áll neki!http://www.life.hu/trend/20150316-jessica-alba-szineszno-levagatta-a-hajat.htmlHosszú loknikkal is gyönyörű volt, most azonban ő is beállt a trendi bubifrizurát viselő sztárok sorába. Úgy néz ki, mint egy tinilány, nem igaz?TrendOrigoDús vagy hajszálvékony? Ilyen szemöldök illik hozzád!http://www.life.hu/trend/20140312-vastag-szemoldok-vagy-vekony-szemoldok-larion-oscar-sminkmester-segit-kinek-mi-all-jol.htmlVan, aki szedi, van, aki tetováltatja, de olyan is akad, aki bozontosra hagyja - mi, nők nem kevés időt töltünk szemöldökünk csinosítgatásával. Az utóbbi időben a hajszálvékony, magasra szedett, tetovált helyett a dús számít divatosnak. Mielőtt azonban behódolnál a trendeknek, nem árt tudnod, mi is áll jól neked. Larion Oscar sminkmester segítségével utánajártunk, kihez milyen szemöldök passzol a legjobban. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.