Közösségi oldalak, amelyeket mindenképpen csekkolj le nyaralás előtt

Forrás: Thinkstock -
Google Facebook vélemény TripAdvisor Foursquare információ Hotels.com Szállás.hu biztonságos nyaralás nyaralás Booking.com
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyaralni készülsz? Tájékozódj! Egyre több szállásadó elérhető a közösségi média változatos felületein, érdemes hát utazásod előtt végigböngészni a korábbi látogatók értékeléseit, nehogy a szállásra érkezésedkor valamilyen kellemetlen meglepetéssel kelljen szembesülnöd. Mutatjuk, melyek azok az oldalak, amelyeket mindenképpen érdemes használnod. 

TripAdvisor, Booking.com, Hotels.com

Ha külföldre készülsz, ezeken a nemzetközi oldalakon mindenképpen informálódj, ha viszont belföldre, akkor is érdemes szétnézni rajtuk, hiszen egy valamire való magyar szállásadónak is szinte kötelező lenne ezeken az portálokon szerepelnie. A Booking.com és a Hotels.com kifejezetten szálláshelyekre specializálódott, míg a TripAdvisor-on szálláshelyekről, szórakozóhelyekről, bárokról, és éttermekről is olvashatsz információkat, észrevételeket és véleményeket. A TripAdvisor-ön bárki, a Hotels.com-on és a Booking.com-on pedig azok írhatnak értékelést, akik ott foglalták le szobáikat.

Forrás: Thinkstock

Szállás.hu

Ha csak a belföldi szállások jöhetnek szóba, akkor a te oldalad a Szállás.hu. Értékelési rendszere leginkább a Booking.com-hoz hasonlít, a szállásadók pedig válaszolhatnak is az észrevételekre.

Facebook, Google Places, Foursquare

Ha egy szállásadó a Facebook oldalán földrajzi helyszínnel is rendelkezik, akkor akár ott is adhatnak a felhasználók maximum ötcsillagos és írásbeli értékeléseket. A konkrét értékelések mellett persze hasznos lehet a posztok alatti hozzászólások között is bogarászni, nem egy elégedetlen felhasználó szokott ugyanis komment formájában hangot adni csalódottságának. Hasonló a rendszer a Google Places is, jól teszed, ha itt is utána nézel a csillagoknak és megjegyzéseknek.

A Foursquare kicsit más a helyzet, itt tippeket lehet írni a különböző szálláshelyekhez, szórakozóhelyekhez, éttermekhez, ezek a tippek pedig igazából értékelésként funkcionálnak.

Furcsa szokások a világ körül http://www.life.hu/csalad/20150806-10-dolog-amire-figyelj-ha-uti-celt-valasztasz-helyi-sajatossagok.htmlHa turistaként egy idegen országba látogatsz, érdemes képben lenned néhány helyi szokással és íratlan törvénnyel. Egy óvatlan mozdulat, amely az egyik városban teljesen hétköznapi és megengedett, könnyen lehet, hogy máshol tiltott és súlyos büntetést von maga után.Család--Meghasad a szív: A gyógyíthatatlan rákos édesanya üzeneteket hagyott a kislányánakhttp://www.life.hu/csalad/20150808-a-gyogyithatatlan-rakos-edesanya-uzeneteket-hagyott-kislanya-szamara.htmlA Wisconsinban élő Heather McManamy negyedik stádiumú rákos beteg egy megható, de egyben hihetetlenül szívfacsaró lépésre szánta el magát: leveleket ír négyéves lánya számára, amiket majd gyermeke élete egy-egy fontos napján – amikor ő már nem lehet vele – elolvashat.CsaládThinkstockFelfoghatatlan: Bérgyilkosokkal ölette meg szüleit a lány, mert túl szigorúak voltak velehttp://www.life.hu/csalad/20150805-egy-lannyal-tul-szigoruak-voltak-a-szulei-ezert-bergyilkosokat-kuldott-rajuk.htmlHazugság hazugság hátán, majd egy elvetemült gyilkosság: Jennifer Pan, a vietnami származású, Kanadában élő fiatal lány éveken át becsapta szüleit, azt színlelve, hogy kitűnően érettségizett, majd a Torontói Egyetemen szerzett diplomát. Miután lebukott, szörnyű tervet eszelt ki.CsaládThinkstockBogarak a szobában, ehetetlen reggeli - Mit tehetsz, ha átvert a szálloda?http://www.life.hu/csalad/20150804-mit-tehetsz-ha-rossz-szobat-kapsz-ki-nyaralas-alatt.htmlEgy hét felhőtlen pihenés helyett egy hét csalódott bosszankodás - a leggondosabban eltervezett nyaralásoknál is elfordulhat, hogy kellemetlen meglepetés várja az utazókat. Mit tehetsz, ha a szolgáltatás nem pont olyan, mint ahogyan arról az utazás kiválasztásakor, a szerződéskötéskor szó volt? Tanácsainkból megtudhatod! CsaládThinkstockMegpecsételt sorsok - Tragikus életű sztárcsaládokhttp://www.life.hu/csalad/20150728-hires-anyak-es-lanyak-tragikus-sorsai.htmlSors, végzet vagy egyszerű véletlen? Vannak családok, akiket mintha megátkoztak volna: tragédiák sorozata kíséri végig életüket generációról generációra. A következőkben olyan híres anya-lánya párosokat vettünk górcső alá, akik élete kísértetiesen hasonló és tragikus véget ért.Család--Miből lesz a cserebogár? - Íme, a jövő legcukibb sztárpárjaihttp://www.life.hu/csalad/20150724-hires-sztarbabak-akiknek-felnott-korukban-alomparok-lennenek.htmlGoldie Hawn és Kurt Russell, Angelina Jolie és Brad Pitt, vagy akár Blake Lively és Ryan Reynolds - hogy mi a közös ezekben a párokban? Híresek, gazdagok, szépek, szerelmesek és kitartanak egymás mellett! A hektikus sztáréletmód sok párkapcsolatra rányomja a bélyegét, éppen ezért üdítő néha valóban működő, hosszú távú kapcsolatokról olvasni. No, de vajon kik lesznek 10-15 év múlva Hollywood, vagy akár kis hazánk álompárjai? Kiderítettük!CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.