Nyaralni készülsz? Tájékozódj! Egyre több szállásadó elérhető a közösségi média változatos felületein, érdemes hát utazásod előtt végigböngészni a korábbi látogatók értékeléseit, nehogy a szállásra érkezésedkor valamilyen kellemetlen meglepetéssel kelljen szembesülnöd. Mutatjuk, melyek azok az oldalak, amelyeket mindenképpen érdemes használnod. 

TripAdvisor, Booking.com, Hotels.com

Ha külföldre készülsz, ezeken a nemzetközi oldalakon mindenképpen informálódj, ha viszont belföldre, akkor is érdemes szétnézni rajtuk, hiszen egy valamire való magyar szállásadónak is szinte kötelező lenne ezeken az portálokon szerepelnie. A Booking.com és a Hotels.com kifejezetten szálláshelyekre specializálódott, míg a TripAdvisor-on szálláshelyekről, szórakozóhelyekről, bárokról, és éttermekről is olvashatsz információkat, észrevételeket és véleményeket. A TripAdvisor-ön bárki, a Hotels.com-on és a Booking.com-on pedig azok írhatnak értékelést, akik ott foglalták le szobáikat. 

Forrás: Thinkstock

Szállás.hu

Ha csak a belföldi szállások jöhetnek szóba, akkor a te oldalad a Szállás.hu. Értékelési rendszere leginkább a Booking.com-hoz hasonlít, a szállásadók pedig válaszolhatnak is az észrevételekre.

Facebook, Google Places, Foursquare

Ha egy szállásadó a Facebook oldalán földrajzi helyszínnel is rendelkezik, akkor akár ott is adhatnak a felhasználók maximum ötcsillagos és írásbeli értékeléseket. A konkrét értékelések mellett persze hasznos lehet a posztok alatti hozzászólások között is bogarászni, nem egy elégedetlen felhasználó szokott ugyanis komment formájában hangot adni csalódottságának. Hasonló a rendszer a Google Places is, jól teszed, ha itt is utána nézel a csillagoknak és megjegyzéseknek. 

A Foursquare kicsit más a helyzet, itt tippeket lehet írni a különböző szálláshelyekhez, szórakozóhelyekhez, éttermekhez, ezek a tippek pedig igazából értékelésként funkcionálnak.