Mindig karcsú, de hogyan csinálja? Zséda az egészséges életmód szerelmese

Zséda bodyart énekesnő életmód futás mozgás Zsédenyi Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amellett, hogy mindig roppant csinos, az alakja is irigylésre méltó. Zséda remek géneket örökölt, de ez nem mindig elég, ezért kíváncsiak voltunk, ő mit tesz meg nap mint nap a külsejéért - érdemes tanulni tőle!

Bodyart: ajándék testnek, léleknek

Zséda mindig is sportolt; kislányként táncolt, most pedig igyekszik olyan edzéseket választani, amik tökéletesen kiegészítik egymást. Hetente 3-4 alkalommal sportol; rendszeresen fut, konditeremben edz, nagy kedvence pedig a bodyart. ,,Váltogatni szoktam az edzéseket, attól függően, mihez van kedvem, és milyen idő van. Úgy gondolom, az kevés, ha valaki jó géneket örökölt, egy bizonyos kor felett ugyanis ez nem számít, mindenkinek tennie kell valamit az alakjáért. Nem szeretek edzést kihagyni; egyrészt javul az állóképességem, másrészt a mozgás a lelkemnek is jót tesz. Érzem is magamon, ha egy koncert vagy családi program miatt 1-2 edzés kimarad, de igyekszem mindig úgy tervezni, hogy beleférjen a mozgás a napirendembe. Nem is lehetne másképp, hiszen egy kétórás előadáshoz nélkülözhetetlen, hogy bírjam fizikailag és mentálisan is. Sok mindent, többek között a jógát is kipróbáltam, de nekem a bodyart jött be: ez egy igazi lélekszépítő mozgás, ami ajándék a testnek, szellemnek. A futásra is rá tudok kattanni, de bevallom, előfordul, hogy épp semmi kedvem hozzá. Az edzőtermet is élvezem, tudom, jót tesz az izmoknak."

Forrás: www.zseda.hu

Mindent, csak mértékkel

Az énekesnő szeret enni, diétázni viszont nem szokott; vallja, hogy mindent lehet, csak figyelni kell az adagokra és a minőségre. Egészségesen étkezik, de nemcsak a kalóriák miatt: egyszerűen jobban érzi magát, ha tápanyag és vitamindús élelmiszereket fogyaszt. ,,Megszerettem azokat az ételeket, amiktől tényleg energikusabb vagyok. Nem vagyok nagy húsrajongó, de nagyon szeretem a halakat, salátákat, olasz tésztákat, leveseket. Az életformám olykor rapszodikus, de igyekszem rendszeresen táplálkozni. Reggelizni mindig szoktam; szeretem a müzlit, a zabkását, általában valami gabonafélét fogyasztok. Nem követek szabályokat: próbáltam már a paleo diétát, de nekem nem ezek a dolgok válnak be. Méregteleníteni sem szoktam, mert alapvetően mindig figyelek arra, mit eszem. Semmiről sem mondok le: imádom az édességet, igenis megeszem egy szelet csokitortát, csak nem minden nap és nem hatalmas adagokat."

Alvás és tengeri alga

Zséda a hűvösebb idő beköszöntével mindig igyekszik kicsit feltúrbózni a szervezetét, hiszen nem szeretne lebetegedni a koncertekre. Vitaminokat, jó minőségű étrendkiegészítőket szed, mellette az életvitelére is odafigyel. ,,Ilyenkor növelem a folyadékbevitelt, és igyekszem sokat aludni. Ezek nagyon jót tesznek a bőrnek is. Sok Omega3 tartalmú ételt fogyasztok, a szépségápolásban pedig a jó minőségű, tengeri algás készítményekre esküszöm. A természetes módszerek híve vagyok."

Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, hogy ők hogyan tartják magukat formában? Szombat délután 16.00-kor minden kiderül – nézd az Ez Zsír! magazint a LifeNetworkön Sarka Katával!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.