Az édesanya egy fehér bőrű kisfiúnak adott életet, a szülés másnapján azonban egy sötét bőrű újszülött csecsemőt hoztak neki a nővérek. A felháborodott szülők állítják: orvosuk kicserélte, és gyerekkereskedőknek adta fiukat.

A brit Richard Cushworth felesége, Mercedes Casanellas egy El Salvador-i magánklinikán szülte meg első közös gyermeküket. Az asszony tisztán emlékszik, hogy nem ugyanazt a csecsemőt fogta karjaiban fia világrajövetele után közvetlenül, mint akit másnap a nővérek behoztak szobájába.

Mercedes Casanellas saját kisfiával a szülés utánForrás: Richard Cushworth, Mercedes Casanellas

"Először nagyon ideges voltam, mert eltartott egy darabig, mire felsírt a baba.De amikor utána megfoghattam, emlékszem, arra gondoltam, mennyire hasonlít a férjemre.Annyira hasonlóak voltak a vonásaik - magyarázta Casanellas egy helyi tévécsatornának adott interjújában.

A kisfiú azonban, akit végül hazavitt magával a pár, közel sem hasonlított egyikükre sem, ám amikor ezt szóvá tették a klinikán, a dolgozók folyatamatosan azt ismételgették, normális, hogy barnább a csöppség bőrszíne. Gyanús volt továbbá, hogy az Egyesült Államokban élő pár szülészorvosa, Dr. Alejandra Guidos már az ultrahangfelvételeket látva is sokszor megjegyezte, hogy ennek a babának sötétebb a bőre. 

Richard Cushworth és Mercedes Casanellas azzal a kisfiúval, akinek a DNS vizsgálat eredménye kimutatta, hogy nem saját gyermekükForrás: Richard Cushworth, Mercedes Casanellas

Végül a gyermek 3 hónapos korában elvégeztek egy DNS-tesztet, amely alapján fény derült az igazságra: 0,000 % az esély arra, hogy ez a fiú az övéké. Az orvost, Dr. Alejandra Guidost múlt hét csütörtökön tartóztatták le gyerekkereskedelem gyanújával, a legfőbb ügyész pedig nyomozást rendelt el az ügyben. 

Van, aki így válik anyává
Az anyaság utáni vágy olykor olyan erős, hogy képes átlépni az ésszerű gondolkodás, sőt nem egy esetben az épelméjűség határát is. A Life.hu korábbi cikkét a gyermekkereskedelemről és -rablásról ide kattintva olvashatod.