Elvágyódás, harmónia keresés, menekülés a zajos nagyvárosi életből - nagyjából ezek azok a érzések, amelyeket egy country, azaz vidéki stíusban berendezett otthon áraszt magából. Az utóbbi években különösen nagy népszerűségnek örvend ez az irányzat, ha te is egy "vidéki kúriát" szeretnél varázsolni otthonodból, kövesd tippjeinket!

A vidéki stílust főleg azoknak szokták ajánlani, akik inkább barátságos, mint divatos otthonra vágynak.  A country lakberendezés egyik sajátossága, hogy a sok bútor, dekoráció, kiegészítő gyakran kelti a rendetlenség érzését - így ha nem szereted, ha egy szoba relatív zsúfolt, akkor ezt a stílust nem neked találták ki.

Forrás: denizhome.co
Köszöntünk a jövőben - A high tech lakberendezés alapjai

Izgalmas, néha-néha megdöbbentő, sőt egyesek szerint rideg és személytelen - ilyen a high tech lakberendezés, az ízig-vérig 21. századi stílus. Olvass tovább, és megtudhatod, hogyan bújtathatod otthonodat ultramodern high tech köntösbe.

  • A country stílusban jellemző a természetes, hagyományos anyagok használata: fa, kő, kerámia, rattan. A lakástextíliákban, bútorhuzatokban a pamut, a vászon és a bőr dominál.
  • Gyakran használnak durva, kezeletlen, de akár kopott felületeket is.
  • A country színeit nehéz behatárolni, a fehértől a finom pasztell színekig szinte minden előfordulhat, de a vidéki stílusú falakhoz az egyszínű virágmintás tapéták vagy csíkok is illenek. 
  • Sokféle bútor és kiegészítő jól megfér egymás mellett. Gyakran használnak nyitott polcokat, tárolókat.
  • A bádogvödör, a boroshordó, a régi csatos üvegek nemcsak dekorációs elemek a térben, hanem használati tárgyként is betöltik funkciójukat a mindennapokban.
  • Az egyszerűség, a praktikum, és a kényelem dominál ebben a stílusban.

További ötletekre vágysz? Lapozd végig galériánkat és inspirálódj!

/1509/Count2015929154117