Egy olyan háznak, ahol gyilkosságok, esetleg más szörnyűségek történtek, nem túl jó a marketingje. Ha egy ingatlannak kitudódik a sötét múltja, a legtöbb vevő általában ódzkodik a beköltözéstől. Van azonban néhány trükk, amellyel egy kísértetjárta házat is vonzóvá lehet tenni - nem csak Halloween idejére. Cindi Hagley amerikai ingatlanügynök kifejezetten az ilyen elátkozott házakra specializálódott, lássuk hát, ő mit ajánl a tulajdonosoknak.

Adj időt!

Egy olyan tulajdonosnak, akinek eladó háza valamilyen sötét titkot rejt, mindig macerásabb az adásvétel. A szakértő azt tanácsolja, hogy ha van olyan potenciális vevő, akit érdekelne az ingatlan, de ódzkodik a lakás múltjától, biztosíts neki több időt és lehetőséget felmérni a helyzetet. Ha az érdeklődők ijesztőnek találják a házat, töltsenek el néhány próbaéjszakát benne, hogy saját bőrükön is megtapasztalják, nincs mitől félni.

Forrás: Thinkstock

Készülj fel!

Legyél tisztában a ház történetével, hogy az esetleges rizikós kérdésekre is korrekt választ tudjál adni. Ha kell, folytass egy kis háttérkutatást is, hogy nyíltan és őszintén tudd felvilágosítani az érdeklődőket.

Ne hallgass el semmit, de ne is önts a nyakukba mindent!

Bár vannak olyan emberek, akik kifejezetten a kísértetjárta házakra vadásznak, a legtöbb vásárló inkább megrémül, mint megörül a bűntények hallatán. Tehát az, hogy őszinte vagy, és elmondod a ház történetét, nem jelenti azt is, hogy minden egyes véres részletbe beavatod őket. Tudd, hol kell meghúzni a határt!

Forrás: Thinkstock

Ne add lejjebb!

A ház múltja ne befolyásolja az értékét! Vannak emberek, akik úgy gondolják, hogy ha direkt olyan ingatlant szemelnek ki, amelyikben gyilkosság vagy öngyilkosság történt, akkor majd áron alul hozzá tudnak jutni. Ne menj bele! Az ilyen érdeklődőket hagyd figyelmen kívül.