A 29 éves Nicky Windsor megalázónak érezte, amit abortusza után a kórház alkalmazottai tettek vele.

A nő, aki azt nem akarta nyilvánosságra hozni, hogy miért kellett elvetetni a gyermekét, panaszos hangon mesélte el a vele történteket. A beavatkozás után ugyanis gyászolni szerette volna a magzatot a nő, de a kórház, állítása szerint, ezt nem engedte. Azt is szerette volna eldönteni, mit csinál a picivel, de erre sem volt lehetősége, ugyanis az elvetett magzatokat a kórház együtt hamvasztja el.

Forrás: Thinkstock

„Szerettem volna ott lenni a kicsi hamvasztásánál, de ilyenre nincs lehetőség még külön kérésre sem. Úgy döntöttem, hogy panaszt teszek a klinika ellen” – nyilatkozta a nő, aki nem sokkal később levelet kapott a kórházból. Az együttérző képeslap mellé a piciről készült ultrahangfelvételeket is mellékelték, amire a következőket írták: „Nicky, bízunk benne, hogy a képekben vigaszt talál majd a fájdalmára.”

„Mindenre számítottam, arra, hogy bocsánatot kérnek, vagy hogy valami kárpótlást kapok, de ettől kis híján elájultam. Azt hittem először, hogy rosszul látok, nem hittem, hogy valaki ennyire meg tud alázni. Mégis mit gondoltak? Azt hitték, hogy tényleg látni akarom ezeket a felvételeket?” – kelt ki magából Nicky. A kárpótlás helyett ultrahangfelvételeket kapott nőt egyébként biztosították arról, hogy az ügyet részletesen kivizsgálják.