Irigykedve szemléljük makulátlan bőrüket, érzéki ajkukat, mindig friss tekintetüket, tökéletes szemöldöküket... Pedig a hőn áhított kinézethez nem kell más, mint egy kis odafigyelés a táplálkozás terén, bőséges folyadékbevitel, no és persze néhány sminkfortély. Larion Oscar sminkmester most elárulja a modellek szépségtrükkjeit! 

Makulátlan bőr

Roppant fontos a napi szintű arctisztítás és a bőrtípusnak megfelelő hidratálás, valamint hetente két alkalommal az arcradírozás. A modellek nem véletlenül imádják az esszenciális arcolajakat; ezektől rugalmas, selymes marad a bőrük,  valamint a finom olajok képesek megtartani a bőrben a vizet. Ez után szabad szemmel alig észrevehető pórusminimalizáló báziskrémmel tökéletesítik a bőrfelszínt, hogy mindig friss és természetes legyen a kinézetük. Az egységes bőrszín kialakításához könnyű szerkezetű, színezett hidratálókrémet használnak, amit nem púdereznek le, így természetes fényben ragyog a bőrük.

Karlie Kloss a kifutón, ahol a New York Fashion Week keretében, Diane Von Furstenberg 2016-os tavaszi kollekcióját mutatja beForrás: AFP/Jp Yim

Highlighterrel emelik ki a szemzugot, a szemöldökcsontot, valamint az arccsontot, amit szépen összedolgoznak a színezett hidratálókrémmel. Krémes arcpirosítóval élénkítik az orcájukat, mert rugalmasan és természetesen idomul a bőrhöz. Jelszavuk: ragyogj természetesen!

Tökéletesen formázott szemöldök

A modellek általában hagyják természetes vastagra nőni a szemöldöküket. Ha te is szeretnél vastag, trendi szemöldököt, kenegesd ricinusolajjal, és kerüld a szemöldökcsipeszt! 

Fontos, hogy a szemöldök színe minden esetben harmonizáljon a hajtő színével. A szemöldöködet élénkítheted, formázhatod szemöldökceruzákkal, matt szemhéjpúderekkel vagy a kifejezetten erre a célra készült gél állagú krémekkel, szemöldökporokkal, szemöldökspirálokkal. Fontos, hogy az élénkítés különböző eszközeivel alaposan fésüld meg a végén, hogy természetes hatású maradjon. A szemöldökceruzákkal finoman lehet élénkíteni, de a végükön található spirálos kefével száliránynak megfelelően fejezd be a műveletet. A szemöldököt porokkal, valamint gél állagú krémekkel lehet korrigálni, esetlegesen feltölteni a hézagokat. 

Gigi HadidForrás: Instagram/Gigi Hadid

A szemöldökspirálok új, háromdimenziós lehetőséget nyújtanak, hisz magát a szemöldökszőrt festik, formázzák meg fantasztikus természetességgel. Van köztük transzparens, azaz áttetsző változat, ami segíthet a kósza szálakat egymáshoz tapasztani, így természetes és rendezett lesz a végeredmény. 

Friss tekintet 

Ragyogj a kékkel minden évszakban!  Nem véletlenül tűnik fel a kék különböző árnyalata szezonról szezonra. Ez a szín egyszerűen fenséges, időtlen és üdítően friss lesz tőle a tekintet. A legújabb trendi árnyalat az akvamarin: a vízkék felpezsdíti a 70-es évek fülledt éjszakai életét, mintha a Stúdió 54 káprázatos világába repülnél. A New York Fashion Weeken a DVF-show központi színe lett, nagyon jól passzol hozzá a pink, a korall, a barack, a narancs – csupa-csupa friss árnyalat. 

Akvamarin, a DVF show központi színe a New York Fashion WeekenForrás: AFP

Ha szeretnéd kipróbálni, így készítsd el. A szemzugba tegyél egy kis highlightot, ami optikailag nagyítja a tekintetet. Majd az akvamarinkék színt satírozd a mozgó szemhéjadra, a szemhéj külső széléhez érve ívesen felfelé satírozd. Ezután tedd a vízkéket végig az alsó szempillasorhoz, majd satírozd el a kontúrszéleket. Hogy a szín még hangsúlyosabb legyen, egy tartós fekete szemceruzával folytasd a sminkelést! Finoman emeld ki a vízvonaladat a fekete ceruzával alul-felül, majd egy természetes hatású fekete szempillaspirállal fesd ki a pilláidat. Érezd az időtlen frissességet, ragyogj az akvamarinnal!

Álomszép ajkak

Minden modell rendszeresen radírozza az ajkait, hisz tudják, hogy csak az ápolt ajkakon mutat jól a rúzs.

Gigi HadidForrás: Instagram/Gigi Hadid

Az ajakradír eltávolítja az elhalt hámsejteket, megszünteti a kicserepesedést, és érzékien puha, egyenletes felszínt eredményez,  amin már jól mutatnak a színek. Nagyon fontos a mindennapi ajakápolás, mert ajkunk szerkezetében nincs faggyúmirigy, pigment, ezért sokkal érzékenyebb mindenre. Érdemes olyan ajakbalzsamot választani, amiben kókuszolaj és fényvédő van. A kókuszolaj nagyon fontos szerepet tölt be a hidratálásban: ez egy olyan természetes anyag, ami vízmegtartó tulajdonságokkal bír, így nem engedi, hogy az ajak idő előtt kiszáradjon. 

Oscar extra tippje
Miért nem rúzsos soha sem a modellek foga? Nagyon egyszerű: kapd be az ujjadat, formálj O betűt az ajkaddal és húzd ki. Így lehúzod az ajkad belső feléről a felesleges mennyiséget és bátran mosolyoghatsz.