modell rúzs smink sminktrükk Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Irigykedve szemléljük makulátlan bőrüket, érzéki ajkukat, mindig friss tekintetüket, tökéletes szemöldöküket... Pedig a hőn áhított kinézethez nem kell más, mint egy kis odafigyelés a táplálkozás terén, bőséges folyadékbevitel, no és persze néhány sminkfortély. Larion Oscar sminkmester most elárulja a modellek szépségtrükkjeit! 

Makulátlan bőr

Roppant fontos a napi szintű arctisztítás és a bőrtípusnak megfelelő hidratálás, valamint hetente két alkalommal az arcradírozás.

A modellek nem véletlenül imádják az esszenciális arcolajakat; ezektől rugalmas, selymes marad a bőrük,

valamint a finom olajok képesek megtartani a bőrben a vizet. Ez után szabad szemmel alig észrevehető pórusminimalizáló báziskrémmel tökéletesítik a bőrfelszínt, hogy mindig friss és természetes legyen a kinézetük. Az egységes bőrszín kialakításához könnyű szerkezetű, színezett hidratálókrémet használnak, amit nem púdereznek le, így természetes fényben ragyog a bőrük.

Karlie Kloss a kifutón, ahol a New York Fashion Week keretében, Diane Von Furstenberg 2016-os tavaszi kollekcióját mutatja be Forrás: AFP/Jp Yim

Highlighterrel emelik ki a szemzugot, a szemöldökcsontot, valamint az arccsontot, amit szépen összedolgoznak a színezett hidratálókrémmel. Krémes arcpirosítóval élénkítik az orcájukat, mert rugalmasan és természetesen idomul a bőrhöz. Jelszavuk: ragyogj természetesen!

Tökéletesen formázott szemöldök

A modellek általában hagyják természetes vastagra nőni a szemöldöküket. Ha te is szeretnél vastag, trendi szemöldököt, kenegesd ricinusolajjal, és kerüld a szemöldökcsipeszt!

Fontos, hogy a szemöldök színe minden esetben harmonizáljon a hajtő színével.

A szemöldöködet élénkítheted, formázhatod szemöldökceruzákkal, matt szemhéjpúderekkel vagy a kifejezetten erre a célra készült gél állagú krémekkel, szemöldökporokkal, szemöldökspirálokkal. Fontos, hogy az élénkítés különböző eszközeivel alaposan fésüld meg a végén, hogy természetes hatású maradjon. A szemöldökceruzákkal finoman lehet élénkíteni, de a végükön található spirálos kefével száliránynak megfelelően fejezd be a műveletet. A szemöldököt porokkal, valamint gél állagú krémekkel lehet korrigálni, esetlegesen feltölteni a hézagokat.

Gigi Hadid Forrás: Instagram/Gigi Hadid

A szemöldökspirálok új, háromdimenziós lehetőséget nyújtanak, hisz magát a szemöldökszőrt festik, formázzák meg fantasztikus természetességgel. Van köztük transzparens, azaz áttetsző változat, ami segíthet a kósza szálakat egymáshoz tapasztani, így természetes és rendezett lesz a végeredmény.

Friss tekintet

Ragyogj a kékkel minden évszakban!

Nem véletlenül tűnik fel a kék különböző árnyalata szezonról szezonra. Ez a szín egyszerűen fenséges, időtlen és üdítően friss lesz tőle a tekintet. A legújabb trendi árnyalat az akvamarin: a vízkék felpezsdíti a 70-es évek fülledt éjszakai életét, mintha a Stúdió 54 káprázatos világába repülnél. A New York Fashion Weeken a DVF-show központi színe lett, nagyon jól passzol hozzá a pink, a korall, a barack, a narancs – csupa-csupa friss árnyalat.

Akvamarin, a DVF show központi színe a New York Fashion Weeken Forrás: AFP

Ha szeretnéd kipróbálni, így készítsd el. A szemzugba tegyél egy kis highlightot, ami optikailag nagyítja a tekintetet. Majd az akvamarinkék színt satírozd a mozgó szemhéjadra, a szemhéj külső széléhez érve ívesen felfelé satírozd. Ezután tedd a vízkéket végig az alsó szempillasorhoz, majd satírozd el a kontúrszéleket. Hogy a szín még hangsúlyosabb legyen, egy tartós fekete szemceruzával folytasd a sminkelést! Finoman emeld ki a vízvonaladat a fekete ceruzával alul-felül, majd egy természetes hatású fekete szempillaspirállal fesd ki a pilláidat. Érezd az időtlen frissességet, ragyogj az akvamarinnal!

Álomszép ajkak

Minden modell rendszeresen radírozza az ajkait, hisz tudják, hogy csak az ápolt ajkakon mutat jól a rúzs.

Gigi Hadid Forrás: Instagram/Gigi Hadid

Az ajakradír eltávolítja az elhalt hámsejteket, megszünteti a kicserepesedést, és érzékien puha, egyenletes felszínt eredményez,

amin már jól mutatnak a színek. Nagyon fontos a mindennapi ajakápolás, mert ajkunk szerkezetében nincs faggyúmirigy, pigment, ezért sokkal érzékenyebb mindenre. Érdemes olyan ajakbalzsamot választani, amiben kókuszolaj és fényvédő van. A kókuszolaj nagyon fontos szerepet tölt be a hidratálásban: ez egy olyan természetes anyag, ami vízmegtartó tulajdonságokkal bír, így nem engedi, hogy az ajak idő előtt kiszáradjon.

Oscar extra tippje

Miért nem rúzsos soha sem a modellek foga? Nagyon egyszerű: kapd be az ujjadat, formálj O betűt az ajkaddal és húzd ki. Így lehúzod az ajkad belső feléről a felesleges mennyiséget és bátran mosolyoghatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.