Te mit veszel alapul, amikor elkészíted a sminkedet? A szemed, a ruhád színét, netán egész egyszerűen csak a hangulatod befolyásol? Szőke a hajad, és szeretnél egy csodás őszi sminket megtanulni? Larion Oscar sminkmester segít!

Először is fontos szempont, hogy hideg vagy meleg szőke a hajszíned. A természetes szépség kiemelése érdekében mindig figyelembe kell venni a haj, a szem, valamint a bőr színét és tónusát. Nézzük is a lehetséges opciókat, hisz számtalan variáció van: szőke haj, szürkéskék, kék, zöld, valamint barna szemhez illő színek. 

Fenségesen mutat minden szőke hajú hölgyön  a füstös hatású szemfestés, ezért szinte kötelező egy jól satírozható fekete szemceruza és egy fekete szempillaspirál. Ezenkívül káprázatosak a szőke hajszínhez a rózsás, rózsaszínes ajakrúzsok.

Forrás: Thinkstock

Az arc egységesítéséhez a bőrszíneddel megegyező árnyalatú, könnyű szerkezetű folyékony alapozóval uniformizáld bőrszínedet, ezt követően a Jolly Joker arcélénkítő – bármilyen is legyen a szemszíned – nem más, mint a bronzosító. A bronzosító színének kiválasztásánál ügyelj arra, hogy egy-két árnyalattal legyen sötétebb a színe, mint a bőrszíned, akkor ugyanis gyönyörű természetességgel keretezi majd az arcodat. 

Ha hideg szőke a hajszíned,  akkor a legelőnyösebbek a pasztell és a fémes árnyalatok a szem kiemelésére. Ajakrúzsok, szájfények terén pedig a gyöngyház, a kékes tónusú hideg árnyalatok, a pink, de nagyon szépen mutat a nude is. 

Forrás: Thinkstock

Ha meleg szőke a hajszíned, akkor nagyon jól mutatnak a szemeden a természetes földszínek, az arany, a bronz, a narancs. Ajkaid kiemelésére a nude, a korall, a lazac, valamint a narancsos piros. 

Nézzük meg másképp megközelítve a további lehetőségeket! 

Szőke hajhoz és szürkéskék, kék szemhez  nagyon jól passzol a levendulalila, a mályva, a rózsaszín, a pezsgő, a természetes földszínek, a hideg barnák, a szürke, a mélyebb lilák, a bordó, a narancs, a fekete, a zafírkék, a kobaltkék, és fenséges a türkiz vibráló árnyalata is. 

Szőke hajhoz zöld szemmel párosítva  nagyon jól mutatnak a földszínek, a szürke, a pezsgő, a bronz, a rozsda, a narancsos korall, a lilák megannyi árnyalata fekete mélyítéssel.

Forrás: Thinkstock

Szőke haj és barna szem kombóhoz  a legideálisabb szemkiemelő színek a földszínek, a hideg tónusok, a lila árnyalatai, a mályva, a padlizsán, az olajzöld, a smaragdzöld, a fekete, a fémes csillogás, a királykék, a zafírkék, a petrolkék, a türkizkék, a türkizzöld vibráló árnyalatai.