Az idei őszi–téli szezonban nagyon divatosak a sötét rúzsok, ám ezekkel kifejezetten óvatosan kell bánni! Larion Oscar sminkmester elárulja az alapszabályokat!

Mint ahogy mindenkinek van egy álma... mindenkinek megvan a legideálisabb rúzsszíne is. Ebben a szezonban hódítanak a mély, vampos árnyalatok, mint a burgundi, a marsala, a borvörös, a szeder, a vadszilva, a fukszia, valamint az izgalmas lilás tónusok. Egy dologra figyelj nagyon: hogy a legelőnyösebben fess az ősz trendi színeiben, vedd figyelembe a bőrszínedet! Mert a sötét tónusok keskenyítik az ajkat, ha nem az optimálisat választod. 

1. BE 3890 forint 2. Catrice 1249 forint 3. The Body Shop 3590 forint 4. Chanel 36 dollár 5. Rimmel London 6. Sisley 29 font 7. MAC 8. Avon 859 forint

Ha teltebb ajkakra vágysz, világos bőrszínhez jól illenek a hideg színek, mint a padlizsán, a szeder, vagy éppen a lilás árnyalatok. 

Sötétebb bőrszínhez fantasztikusak a barnás, téglavöröses árnyalatok,  valamint a szenvedélyes bordó. 

Azok, akiknek a bőrszíne semleges árnyalatú, gazdagon dúskálhatnak a színpompás ajakrúzsok között kedvükre, mindenféle korlátozás nélkül. 

De nézzük meg tüzetesebben a választás lehetőségét; a fő szempont a haj, valamint a bőrszín. 

Kreol bőr, barna haj

Bármilyen árnyalatot is válassz, nem tudsz mellényúlni, igazi mázlista vagy a rúzsszínek terén, mert a legtöbb ajakrúzsszín jól áll neked. Egyedül a barnás árnyalatoktól sárgásabbnak tűnhetnek fogaid; ha ezt tapasztalod, akkor kerüld ezt az árnyalatot. 

Világos bőr, szőke haj

A hamvas rózsaszíntől a mályván át a lilás, hideg árnyalatokig, gazdag választékban dúskálhatsz rúzsszínekben. A piros rúzsok közül a klasszikus piros, valamint a hideg piros áll a legelőnyösebben. 

Forrás: Thinkstock

Porcelánfehér bőr, vörös haj

A pasztell árnyalatok a legelőnyösebbek számodra. De fantasztikusak még a narancsos árnyalatok, a fahéj, a marsala mély árnyalatai és a fahéj. 

Világos bőrszín, fekete haj

Fenségesen mutat rajtad a fukszia, a dark berry, a borvörös, a vadszilva, valamint a lilák misztikus árnyalatai.