Szépség a hűtőből? 9 természetes szépítőszer otthonról

Forrás: Thinkstock -
szép arc hűtő szépség konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minek vásárolnál állandóan drágábbnál drágább kozmetikumokat, ha olyan dolgokkal is tökéletessé tudod varázsolni a hajadat vagy a bőrödet, amik megtalálhatóak az otthonodban, esetleg csak fillérekbe kerülnek a sarki közértben?

Görög joghurt a bőrödre

Tudnak ezek a görögök! Nem csak zseniális íze van a krémes görög joghurtnak, de gyorssegélyként is beválhat, ha kijött rajtad egy pattanás. A joghurt csökkenti a pirosságot, megöli a baktériumokat és tisztítja az eltömődött pórusokat. A joghurtban található zsír pedig hidratálja a bőrödet.

Forrás: Thinkstock

Narancshéj a fogakra

Itt a tél, itt a narancs szezon. Miután megetted a fincsi gyümölcsöt, tilos kidobnod a héját. Húzogasd végig óvatosan a fogaidon a narancshéjat, és napokon belül sokat világosdik a fogad színe. Filléres, de annál hatékonyabb trükk.

Almaecet az aknéra

Egy kicsit salátaöntet szagú lesz a bőröd, de a kiütésekre és az aknéra remek megoldás az almaecet. Önts vattára egy keveset, és töröld át vele az arcod.

Cékla, a természetes pirosító

Vágj egy szelet friss céklát, és használd pirosítónak. Furcsán hangzik, de olyan gyönyörű színe van, hogy ámulni fogsz.

Szodabikarbóna, ha lapos a séród

Ha a frizurádra ráférne egy kis emelés, szórj a tövére szódabikarbónát, és dörzsöld bele. Megemeli, mint ahogy a sütőpor a piskótát. Ráadásul sokáig is tart a hatása.

Forrás: Thinkstock

Szakét a foltokra

Ha a bőrödön megjelent néhány öregségi folt, májfolt, fogadd meg a gésák tippjét, és tegyél rájuk szakét naponta egyszer. Hetek alatt elhalványodnak.

Kávézacc, a cellulitisz ellensége

Miután lefőzted a kávét, a zaccot tartsd meg, és dörzsölgesd vele a narancsbőrös területeket. Varázslatos hatása van.

Pezsgőfürdőztesd az arcodat

Moss arcot hetente egyszer pezsgővel. Micsoda? - kérdezhetnéd most, de felesleges csodálkoznod, inkább próbáld ki. A szőlőmagkivonat- és C-vitamin tartalma nagyon magas a pezsgőnek, ezek pedig remek fiatalító hatással bírnak. Ha egy üveggel felbontasz, és visszazárod, hetekig tudod arcmosásra használni.

Kókuszolaj sminklemosóként

Semmi sem oldja olyan remekül a sminket, mint a vattára tett kókuszolaj. Ráadásul még pakolásként is arcodon hagyhatod éjszakára, hogy pihe-puha bőrrel ébredhess.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.