Hiába gyönyörűek, sikeresek és gazdagok, hiába irigykedik rájuk több millió nő a világon, valaki őket is unja. Hogy kik ők? Olyan befutott hollywoodi sztárok – és emellett gondoskodó családanyák –, akiknek az élete egy ponton összekapcsolódott: párjuk mindegyikőjüket megcsalta a gyerekek dadájával. 

2015-ben Ben Affleck és Gavin Rossdale (Gwen Stefani férje) döntött úgy, hogy "öregecske" feleségét egy fiatalabb, hamvasabb kiadásra cseléri. Mindkét eset sokkolta a közvéleményt, és kiverte a rajongóknál a biztosítékot, pedig hát egyáltalán nem egyedi az ő történetük. Hollywood az elmúlt évtizedekben számos dadusügyet kitermelt már magából, mondhatni, volt kitől tanulniuk. 

Egy kis visszatekintés 

Robin Williams 1988-ban vált el az első feleségétől, Valerie Velarditól, és fiuk dadusát, Marsha Garcest vette feleségül. Garces már Williamsék válása alatt a színész gyermekével volt terhes.

Robin Williams első feleségével, Valerie-vel és második feleségével, MarshávalForrás: Northfoto, AFP

Ethan Hawke első felesége Uma Thurman volt, akivel 1998-tól 2005-ig alkottak egy családot. Ez idő alatt született is két gyerekük, a gyerekekhez pedig dadust is fogadtak, egy csinos egyetemista lány, Ryan Shawhuges személyében. Hawke és a dadus között a pletykák szerint 2003-ban bontakozott ki a románc, de a férfi azt bizonygatta, hogy csak akkor kezdett randizni a nővel, amikor már nem éltek együtt Umával. Ryant 2008-ban vette feleségül.

Ethan Hawke és Uma Thurman egy 1997-es filmplakátonForrás: AFP

Jude Law a Sadie Frosttal való ötéves házassága végén, 2004-ben kezdett kapcsolatot Sienna Millerrel, akivel egy filmforgatáson szerettek egymásba. Hamarosan a lánykérés is megtörtént, de az esküvőt lefújták, amikor kiderült, hogy a sztár lefeküdt a gyermekei dadájával.

Jude Law és Sadie Frost 2001-benForrás: AFP

És az idei termés

Ben Affleck és Jennifer Garner

Ben Affleck és Jennifer Garner 2005 óta éltek házasságban, ez idő alatt három gyermekük is született. 2015 nyaráig nem sok vizet zavartak, nem voltak körülöttük botrányok, a magánéletüket szépen csendben élték. Ekkor azonban nap mint nap újabb csontváz dőlt ki a szekrényből.

Forrás: AFP

A bajok azzal kezdődtek, hogy Affleck és Garner a gyermekeik mellé egy 28 éves, igen attraktív, szőke dadust fogadtak. Christine Ouzounian akkor kezdett vigyázni a gyerekekre, amikor Jennifer és Ben 10 hónapra különköltöztek egymástól. Azt, hogy vajon a valóságban mikor alakult ki a színész és Christine között a dadus-háziúr kapcsolatnál szorosabb viszony, nem tudni. A botrány azonban itt is elkerülhetetlen volt. 

Garner éppen a kanadai Montréalban forgatott, amikor először fülébe jutottak a férje és a dadus kapcsolatáról szóló pletykák. Ekkor Jennifer meglepő lépésre szánta rá magát: 

meghívta a nőt, hogy ő is tartson velük a család bahamai nyaralására. 

Jennifer a kanadai forgatásról egyedül utazott a Bahamákra, míg Ben, a dadus és a gyerekek Los Angelesből repültek. Még csak néhány napja voltak a Bahamákon, amikor a férj és a dadus együtt egy magángéppel átrepültek Las Vegasba. Ben, állítása szerint egy pókerversenyre ment, a dadus pedig arra hivatkozott, hogy van néhány elintéznivalója. De természetesen ebből semmi sem volt igaz: 

a gerlepár együtt romantikázott egész hétvégén Las Vegasban, 

erről pedig fotók is készültek, amelyek a bulvárújságok címlapjain landoltak. Így nem csoda, hogy a bahamai nyaralás vége az lett, hogy Jennifer kirakta a férje szűrét, és kirúgta a dadust. 

Christine OuzounianForrás: Northfoto

Hogy azóta mi újság a házaspár háza táján?

Nem igazán tudni. Annyi biztos, hogy hivatalosan még férj és feleség, és olyan pletykákról is hallani, hogy újra egy párt alkotnak. Kíváncsian várjuk 2016-ban mi sül majd ki a sztoriból. 

Gwen Stefani és Gavin Rossdale

Gwen Stefani és Gavin Rossdale 13 évi házasság után idén ősszel – Affleckékkel ellentétben – be is adták a válási papírokat. Az ok mi más is lehetne, mint a hűtlenség. A 45 éves énekesnő és a 49 éves zenész, Gavin Rossdale 2002 óta voltak házasok, és három gyermekük született. 

Forrás: AFP

A sztori náluk is hasonlóan kezdődött: a két elfoglalt híresség a gyermekei mellé 2008-ban egy kedves, gondoskodó dadust vett fel. 

Egy kedves, gondoskodó, 28 éves, platinaszőke, csinos dadust. 

A férj és a dadus, Mindy Mann kapcsolata már 2012 februárjában feltűnt a sajtónak – és Stefaninak –, mikor is Rossdale intim közelségbe került a fiatal nővel. Azokban az időkben arról is szóltak a hírek, hogy Gwent eléggé idegesíti, hogy a dadus látványosan utánozza a külsejét. Tagadhatatlan egyébként, hogy Mindy a képeken egy 15 évvel fiatalabb Gwen Stefaninak látszott. Az ügyre végül idén ősszel az tett pontot, amikor 

Gwen a gyerekei iPadjén olyan meztelen fotókat és intim üzeneteket talált, amiket Mindy küldött Rossdale-nek. 

Azóta azt is megtudtuk, hogy amikor Gwen Stefani még a kórházban feküdt a harmadik gyerek születése után, a férje meglógott mellőle, hogy a dadával, Mindy Mann-nel szexelhessen

A lebukás után a férj be is vallotta, hogy már három éve tart a viszonyuk, Gwen pedig nem hezitált, mára már külön utakon folytatják életüket. 

Tiltólistára kerültek a fiatal dadusok 

Az újabb és újabb dadusbotrányokkal kapcsolatban mindig felmerül bennünk a kérdés, hogy vajon miért dönt úgy egy feleség, hogy a gyermeke mellé egy vonzó, szemtelenül fiatal lányt választ dadusnak? Vajon ennyire biztosak ezek az asszonyok saját magukban és a házasságukban? Vagy úgy vannak vele, hogy ha a férjük meg akarja őket csalni, akkor úgyis talál majd rá módot? Kérdéseinkre egy korábbi cikkünkben Deáki Tímea párterapeuta adta meg a válaszokat. 

Deáki Tímea szerint
Az, hogy egy feleség fiatal dadát vesz fel a házhoz, az alapvető magabiztosság mellett praktikus is. Egy koros, nem kellően szimpatikus gyermekfelügyelő nem feltétlenül jó a gyerekeknek, és így a szülőknek sem. A fiatalság a rugalmasságot és a gyerekekkel való könnyebb azonosulást is jelenti. Vagyis egy fiatal dadustól nemcsak gondolom, de el is várom, hogy legyen kedve és ereje a kisgyerekem után futni, míg egy idősebbtől ez már nem feltétlenül elvárható.
Az persze nem látszik az elején, hogy milyen lesz a dadus, kikezd-e a férjjel, de biztos, hogy a felvétele előtt komoly szűrőn esik át. És ne menjünk el amellett sem, hogy egy ilyen megcsalási ügyhöz két ember kell. Lehet bármilyen vonzó és fiatal a dadus, ha a házasság kellően jó alapokon nyugszik. A feleségnek tudnia kell, hogy mi az a pont, amikor már többet lát mondjuk a dadusban a férj, mint korábban.

A 2015-ös botrányok után végre úgy tűnik, észbe kaptak a sztáranyukák, és kezdenek megváltozni a dadusokkal szemben támasztott igények. A Hollywood Report cikke szerint általános elvárás lett, hogy a dadus legyen 35 évnél idősebb. Úgy gondolják ugyanis, hogy egy 35 év feletti dadus már nem olyan vonzó egy férj számára. 

...hiszen már öreg.