Minél népszerűbbek lesznek a telt idomú modellek, annál nagyobb eséllyel fogadják el az emberek a túlsúlyukat, ezzel együtt pedig az egészségtelen életmódjukat és a velejáró megbetegedéseket.

Míg egyesek örömmel üdvözölték a plus size modellek megjelenését a divatiparban, addig mások aggódnak, hogy általuk nem csupán az egészséges, telt idomokkal, hanem az egészségtelen túlsúllyal szemben is sokkal elfogadóbbakká válnak az emberek.

Ashley Graham egyike a világ legkeresettebb plus size modelleinekForrás: Instagram/Ashley Graham

Sajnos a kutatók egy része is egyetért ezzel az állítással: a túlsúlyos modellek szerepeltetése egyúttal a túlsúly elfogadását is erősítik. Bár ez a tanulmány bizonyítja, hogy a nagyobb testalkat elfogadása negatív következményekkel jár, a kutatás szerint a megszégyenítés a testek stigmálása sem javítja a fogyásra és az egészséges életmódra való törekvést – mondta el a tanulmány vezetője, Dr. Brent McFerran, a Simon Fraser Egyetem professzora.

Gömbölyű a divat! - A legszebb plus-size modellek
2010 januárjában a V magazin "Curves Ahead" fotósorozata atombombaként robbant a divatvilágban. A képeken 44-48-as méretű modellek pózoltak. A lap kétségtelenül hatalmasat kaszált azzal a számmal, és mivel a divat üzlet is, a többi magazin sem engedhette meg magának, hogy az unalomig ismert, vékony modellekkel szerezzen vagy tartson meg olvasókat. Azóta a gömbölyű sláger, a plus-size modellek pedig egyre keresettebbek. Íme, a legismertebb gömbölyű szépségek.