Hiába vagy egészséges, vegánként azért nem olyan könnyű az élet.

1. A csoportos vacsorák esetedben mindig salátaevésbe torkollanak. Na de ki tud állandóan salátával jóllakni?

2. Szörnyeteggé válsz és rosszul érzed magad, miközben a többiek húst esznek a szemed láttára és automatikusan arra gondolsz, hogy halott állatot juttatnak be a szervezetükbe.

Forrás: Tumblr

3. Nem vállalod fel a vegánságodat elsőre. Mindegy mióta ismered a srácot, az első randikon nem vered nagydobra – a húskedvelő – srác előtt, hogy te teljesen más étkezést folytatsz. Sőt, még azon is feszengsz, hogy vajon tudtok-e majd közösen valahol enni.

4. Miután a srácoknak elmondod, hogy vegán vagy úgy tekintenek rád, mintha beteg lennél. „Pedig te menő csajnak tűntél, aki simán megeszik egy hamburgert sültkrumplival és iszik hozzá egy sört” – így hangzik ilyenkor a reakció.

Forrás: giphy.com

5. Az emberek feszélyezve érzik magukat körülötted, mert attól tartanak, hogy megítéled őket az alapján, ha például tojást esznek. Őszintén szólva ez sokszor nem így van!

+1 Az emberek általában összekeverik a vegán és a vegetáriánus étrendet. Olykor emiatt bekövetkezik, hogy sajttal és tojással kínálnak, persze te legbelül a plafonon vagy emiatt.