Karácsony előtt ismét bizonyították szépségüket a magyar lányok: december 20-án a kínai Nancsingban rendezett Miss All Nation Pageant versenyen a 18 éves kaposvári Banicz Noémi zsebelhette be a Miss Perfect Body díjat. De vajon a fiatal életkoron kívül mi kell még a tökéletes testhez? Erről faggattuk a magyar szépséget. 

Noémi 18 éves, 2013-ban indult először szépségversenyen Kaposváron, ám ott még nem sikerült díjat szereznie. Persze kicsit elkeseredett, ám a rosszkedve nem tartott sokáig, tapasztalatszerzésnek fogta fel a dolgot. „A verseny után kezdett jobban érdekelni a szépségipar; ekkor döntöttem el, hogy ebben szeretnék dolgozni. Jobban figyeltem a táplálkozásra, a sportra, a divatra, és folyamatosan követtem a nagyobb szépségversenyeket, divatbemutatókat” – meséli a fiatal lány. 

Forrás: Facebook/Banicz Noémi

A következő év már sikeresebb volt Noémi számára: a 2014-es Miss Hungaryn különdíjas lett, így sok szakmabelivel megismerkedhetett a verseny alatt. Az itteni sikereinek is köszönheti, hogy ő képviselhette hazánkat idén a decemberi megmérettetésen. 

Forrás: Facebook/Banicz Noémi

Fiatal kora ellenére Noémi nagyon tudatosan figyel az életmódjára: rendszeresen és sokat edz, de a táplálkozásban is tudja, mi a jó neki. 

„Heti négyszer járok konditerembe, ahol kardiózom, és erősítéseket végzek. 10 perc kocogással indul az edzés, majd a taposógépen töltök 40 percet, illetve ugyanennyit biciklizem is. Ez után következik az erősítés, főképp gépekkel dolgozom. A has- és a farizmokra fektetek nagyobb hangsúlyt, de a láb, a kar, a hát és a mell edzése sem marad ki.” 

Noémi az étkezésére is nagy hangsúlyt fektet, tisztában van azzal, hogy a cukor nem tesz jót a szervezetnek, így ehhez igazította az étrendjét is. 

Fotó: Miki Beatzy Bemer/Facebook/Banicz Noémi

Leginkább a cukor és a szénhidrát bevitelére figyelek a táplálkozásban. Cukrot abszolút nem fogyasztok, szénhidrátból pedig a lehető legkevesebbet.  A kenyérféléket extrudált kenyérrel helyettesítem, ehhez többnyire csirke- vagy pulykamellsonkát választok zöldségekkel. Ritkán eszem főtt krumplit, tésztát és rizst pedig csak azért nem fogyasztok, mert nem szeretem őket. Tojást azonban gyakran készítek magamnak, igyekszem variálni, de arra ügyelek, hogy minél kevesebb olajat használjak. A verseny előtt is hasonlóan étkeztem, nem volt különösebb változás sem az étrendemben, sem a mozgásban. Az utolsó héten azonban beiktattam egy háromnapos léböjtkúrát, ami salaktalanítás szempontjából nagyon jót tett” – mesélte Noémi. 

Így fest Noémi egynapi étrendje

A fiatal lány változatosan étkezik, de általában a következők szerint épül fel egy napja: 

Reggel: 2 extrudált kenyér sonkával, szalámival, paradicsommal, paprikával

Tízórai: 1 narancs vagy alma 

Ebéd: 2-3 főtt tojás vagy grillezett csirkemell, esetleg pulykamell párolt zöldséggel

Uzsonna: gyümölcs 

Vacsora: saláta friss zöldségekből, esetleg párolt zöldség, például brokkoli 2 extrudált kenyérrel