Mi imádjuk, de nagyon! A Life.hu szerkesztőinek kedvenc zabkásareceptjei

Forrás: Thinkstock -
zab2016 rost zabpehely életmód zabkása
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha ételekről van szó, nagyon nem vagyunk egyformák, A Life.hu szerkesztőségében azonban hihetetlen népszerűséget vívott ki magának a zab. Imádjuk ezzel indítani a reggelt, ezért el is hoztuk nektek kedvenc zabos receptjeinket – következzenek a variációk zabkására!

A fahéjas zabkása lett az abszolút sláger

Lilla (hírszerkesztő)

Forrás: Thinkstock

Klári (képszerkesztő)

Bogyós gyümölcsökkel is nagyon népszerű!

Judit (vezető szerkesztő)

Forrás: Thinkstock

Enikő (rovatvezető)

Bármi mehet bele, amit a kamrában találsz!

Anikó (hírszerkesztő)

Ez ez egyik kedvenc reggelim, mert rengetegféleképpen lehet ízesíteni. Mivel a tejet nem bírja a gyomrom, mindig vízzel készítem el, néha mikróban, néha tűzhelyen. Aztán jöhet bele, ami épp van: általában joghurtot keverek hozzá, esetleg túrót, teszek bele friss vagy fagyasztott gyümölcsöt: banánt, bogyós gyümölcsöket, mézet csorgatok rá. A banánhoz meg az almához jól illik még a fahéj is. Szinte minden reggel azt eszem, mert gyorsan megvan, laktató, és nem leszek éhes tőle pár órával később. Hát, ez a mi történetünk a zabbal :-)

Forrás: Thinkstock

Barbi (rovatvezető)

Alapvetően vízzel készítem, és egy evőkanál mézzel ízesítem. Nemrég kipróbáltam mandula- és kókusztejjel is – mennyeiek voltak, kár, hogy elég drága őket beszerezni. Igyekszem mindenből egy keveset tenni a reggeli zabkásámba: általában van benne mandula, reszelt alma, chiamag. Nyáron lefagyasztottam több kiló szedret, málnát és áfonyát, így ilyenkor egy marékkal mindig felolvasztok, és azt is hozzáadom. De készítettem már csokis-cukkinis zabkását is, az is nagyon jól sikerült!

Zabkása, a tökéletes reggeli

A zabpehely kétségkívül az egyik legjobb reggeli: rostban nagyon gazdag, javítja az anyagcserét, feltölt energiával és a hatása jó ideig kitart. Ha nem rajongsz a zabkásáért, akkor is fogyaszthatod-itt mutattunk is szuper zabos recepteket! Ha pedig szívesen kipróbálnál még több zabkása receptet, lesd el a magyar Zabkásakirálynő trükkjeit: a vele készült interjúnkat itt olvashatod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.