A világ legsikeresebb asszonyai: Yao Chen

Kína nők siker színész befolyás Forbes a világ legsikeresebb asszonyai
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogy mi kell ahhoz, hogy egy nő sikeresnek, befolyásosnak mondhassa magát, és hogy a világ is ezt gondolja róla? Sorozatunk következő szereplője amellett, hogy Kína egyik legfelkapottabb színésznője, több mint 77 millió internetes követővel büszkélkedhet, sőt,ő az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának első kínai, jótékonysági nagykövete.

A 36 éves Yao Chen vagy ahogy nevezik, a kínai Angelina Jolie,

a Forbes 100 legbefolyásosabb nőt rangsoroló listáján a megtisztelő 82. helyet érte el.

Yao Chen Forrás: AFP

Yao Chen 1979-ben született Kínában, egy középosztálybeli család gyermekeként. A gimnázium után először a Pekingi Táncművészeti Főiskolán tanult kínai népi táncot, majd a Pekingi Filmakadémián diplomázott. Színésznőként egy 2005-ös televíziós produkcióban debütált, ami után egész Kína megismerte a nevét. Mára - bár még csak 36 éves - az ország egyik legfelkapottabb színésznője lett, népszerűségét - és a Forbes-listán való szereplést - azonban nem csak ennek köszönheti.

Natalja Vodianova, Serena Williams és többek között Yoko Ono mellett Yao is helyet kapott a 2016-os Pirelli-naptárban. Az idei évhez Annie Leibovitz úgy választott fotóalanyokat, hogy elsősorban az életben eddig elért teljesítményük számított.
Yao Chen és Annie Leibovitz a 2016-os Pirelli-naptár készítése közben (bal oldal). Yao a 2016-os Pirelli-naptárban (jobb oldal). Forrás: Instagram/Yao Chen, Annie Leibovitz for Pirelli

Valójában nem színészi kvalitásai miatt nevezik a kínai Angelina Jolie-nak, ezt a bókot sokkal inkább humanitáriusi munkájának, társadalmi szerepvállalásának köszönheti. Yao Chen 2011-ben meglátogatott egy Észak-Thaiföldön található menekülttábort, tapasztalatairól, a menekültek helyzetéről és a világban zajló eseményekről pedig bátor és őszinte beszámolót írt blogjára - ennek a bejegyzésnek is köszönheti, hogy követőinek száma drámaian megugrott.

Mára blogját majd 78 millióan olvassák,

írásaiban pedig Yao rendszeresen foglalkozik komolyabb hangvételű témákkal is, például a kínai szmoghelyzettel, élelmiszer-szennyezési problémákkal, a kormányzati cenzúrával.

Forrás: Instagram/Yao Chen

2013-ban Yao volt az első kínai, akit az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának jószolgálati nagykövetévé neveztek ki, azzal a céllal, hogy segítse a menekültekkel kapcsolatos ügyek megismertetését a világ kínaiul beszélő lakosaival is.

A világ legsikeresebb asszonyai: Törőcsik Marihttp://www.life.hu/csalad/20160111-a-vilag-legsikeresebb-asszonyai-sorozat-torocsik-mari-szineszno-a-legbefolyasosabb-magyar-no.htmlMinden idők egyik legnagyszerűbb és legismertebb magyar színésze, nem mellesleg pedig Magyarország egyik legbefolyásosabb nője. A világ legsikeresebb asszonyai sorozatunk következő részében hazai vizekre evezünk, és egy igazi legenda életútját járjuk körbe. Család--A világ legsikeresebb asszonyai: Raja Easa Al Gurg http://www.life.hu/csalad/20160105-raja-easa-al-gurg-2015-ben-a-forbes-magazin-legbefolyasosabb-noi-listajan.htmlA vagyon, a médiajelenlét, a befolyás és az általuk felügyelt pénzösszeg alapján a Forbes minden évben összeállítja a világ legbefolyásosabb asszonyainak listáját. A száz legbefolyásosabb nő általában a politika, az üzleti és pénzügyi élet, a technológia, a média, a szórakoztatóipar, illetve a karitatív szervezetek világából kerül ki. Család--Meglepő rokoni kapcsolatok a sztárvilágbanhttp://www.life.hu/csalad/20160113-hires-unokatestverek-a-sztravilagban.htmlKorábbi cikkeinkben mutattunk már be híres és sikeres hollywoodi testvérpárokat, sőt ikertestvéreket is -, most jöjjenek a kicsit távolabbi rokonok! A következő hírességekről bizony sokan nem tudják, hogy ugyanaz a vér csörgedezik az ereikben. CsaládAFPHúzzál bele, anyukám, mert 30 évesen adóznod kell!http://www.life.hu/csalad/20160112-csaladalapitas-es-szingliseg-egy-egyedulallo-no-levele.htmlCsaládalapítás mint hétvégi nagybevásárlás: bemész a boltba, leemelsz a polcról egy férjet, kettő-három gyereket, kifizeted őket, és mész is haza. Ilyen egyszerű a történet. Hiszen a párválasztás csupán döntés, hajlandóság kérdése. És azok, akik olyan nyomorultak, hogy hiába pipiskednek, mégsem érik el azt a bizonyos tökéletes férfit a bolt legfelső polcán, azok bizony bűnhődjenek. Család--Csobot Adél után szabadon -Tinimamik a sztárvilágban http://www.life.hu/csalad/20151102-sztarok-akik-fiatalon-szultek-tinimamik.htmlMúlt héten bombaként robbant a hír, hogy a 21 éves énekesnő, Csobot Adél, a Life.hu sztárszerzője és párja, Istenes Bence gyermeket várnak. A hír hallatán sokan meglepődtek, sőt rosszallásukat is kifejezték, azzal az indokkal, miszerint Adél és Bence túl fiatalon vágott bele a babaprojektbe. De valóban túl fiatalok? Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a sztárokat, akik Adélhoz hasonlóan húszas éveik elején, vagy akár még korábban estek teherbe. Család--2015 legbefolyásosabb tinédzsereihttp://www.life.hu/csalad/20151221-2015-legsikeresebb-legbefolyasosabb-tinedzserei-a-time-szerint.htmlA Time az idén is összeállította az év legsikeresebb tinédzsereinek listáját. A felsoroláson összesen harmincan kaptak helyett - a következőkben bemutatjuk az 5 legmenőbb tizenévest. CsaládAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.