A smink nemcsak a mindennapok kötelező része, de játék és kreativitás is. Tanuld meg használni a rendelkezésedre álló eszközeidet, sajátíts el új dolgokat, és legyél kreatívabb!

Mesteri vonalak

Üdítően friss technikákkal és tiszta színekkel egészen új hatásokat érhetsz el. A klasszikus füstös szemfestésen túl is van ám élet! Szárnyaljon a tekinteted, akárcsak a képzeleted. Ideális, ha krémes, fényes és matt kombinációval készíted el az új sminkedet. Az új őrület lényege, hogy anyagában egy vagy maximum két színnel alkotod meg a szemkiemelést.

Forrás: Thinkstock

Egy szín használatával készíthetsz merész tusvonalhangsúlyokat színátmenetesen satírozva, de akár egy színnel füstös szemet is kreálhatsz magadnak!  Ha egy színnel dolgozol, az lendületes, újszerű, tiszta tekintetet eredményez.

Két színnel még izgalmasabb hatásokat érhetsz el, aminek a lényege, hogy kontrasztosan válaszd, párosítsd a színeket.  Például egy tengerkék színt tegyél a felső szemhéjadra, bátran túlhúzva a szem külső szélénél, és menj a mélyítő vonal felé. Majd hófehér matt színnel húzz tetszőleges geometrikus tusvonalat! A két szín tisztán használva fenséges és finoman újító.

Forrás: Instagram/Muaawsome

De készíthetsz geometrikus és színes szemfestést is! A felső szemhéjadon végighaladva húzz egy ultravékony fekete tusvonalat, és húzd túl a szemöldököd alsó ívéig. Alul emeld ki a vízvonaladat és az alsó szempillatövedet fekete szemceruzával, majd satírozz rá egy kobalték szemhéjpúdert. Ügyelj rá, hogy a szem túlhúzásnál találkozzanak a színek! Majd a túlhúzott tusvonal külső szélétől fehér színnel a mélyítő vonal irányába húzz egy határozott ívet, és kösd össze a szemzuggal.

Forrás: Thinkstock

Ha imádod a füstös szemfestést, akkor ezt a technikát neked találták ki. Használj bátran színeket! Válaszd kedvenc színedet alapszínként, kontúrozd körbe a szemedet egy harmonizáló árnyalatú szemceruzával, majd satírozd rá a színt. A kontúrszélek elmosására válassz egy második színt, és azzal tompítsd a kontúrszéleket (például ha egy zafírkék az alapszín, amivel elkészíted a füstös hatású szemet, és egy levendulalila szín, amivel elmosod a kontúrszéleket).

Forrás: Thinkstock

Akár meleg vagy hideg színpárosítással kísérletezel, mindenképpen kontrasztosan válaszd ki a színeket, így a két szín vibrálóvá teszi a tekintetedet.

Sőt ha még mélyíted a szempillatövedet feketével, nemcsak vibrálni fog a szemed, hanem még jobban kiemeli a szemszínedet, valamint felerősíti a színeket. Ragyogj a tiszta színekkel, merj kilépni a komfortzónádból!