8 sminkbaki, amit idén NE kövess el!

Forrás: Tumblr -
sminkmester szépségápolás smink Larion Oscar arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lépj ki a komfortzónádból, tanuld meg, mi áll jól neked igazán, és frissítsd fel kicsit a sminkjeidet! Larion Oscar összeszedte, melyek azok a sminkbakik, amiket 2016-ban kár lenne elkövetni. 

Időről időre álruhát öltök, és elvegyülök a tömegközlekedési eszközökön, hogy meglessem mindennapi hősnőimet. A jól beváltból, a komfortzónából való kilépés nem nagyon változott az elmúlt években. Mint ahogy a sminkelési szokások sem. Póklábszerű pillák, különálló fejek, elfolyt ajkak, a pandamaci szem, a rossz pirosító, a korrektor használata...

Sminkbakis toplistám első helyén az alapozó áll.

Biztos neked is feltűnik, ha különálló fejek jönnek veled szembe az utcán, azaz, amikor az alapozó színe nem passzol tökéletesen a bőrszínhez. Hihetetlen, de még mindig ez a legnagyobb szarvashiba.

Forrás: Tumblr

Az alapozó választásakor ne csak az árnyalatra fókuszálj, hanem az alaptónusokra is.

Kétfajta csoportból válogathatsz: vannak a bőrtónusoknak megfelelően sárgás, valamint a rózsaszínes árnyalatok. Akkor tökéletes a választás, ha az alapozó színe megegyezik a jelenlegi bőrszíneddel. Ha kivágott ruhában vagy, ügyelj rá, hogy a dekoltázsod színe is harmonizáljon az arcszíneddel. Ha szükséges, akkor alapozd le dekoltázsodat is!

Ha a pirosítót rossz helyre teszed, összenyomod az arcodat!

Ha a pirosító túl közel van a szemedhez, ha túl sok, és becsúszik az arc közepére, akkor még nyúzott is lesz tőle az arcod. Az arcpirosítót, bronzosítót az arccsont alá tedd, ívesen a halánték irányába. Trend ide vagy oda, az arcpirosító színének kiválasztásakor vedd figyelembe a bőrszínedet. Ha helyesen használod, és kontúrmentesen, akkor üdítő lesz tőle a megjelenésed!

Hatalmas baki, amikor a megrajzolt szemöldök külön életet él az arcodon.

A természetes, vastag, hangsúlyos szemöldök a trend, de akár porral, akár ceruzával is élénkíted a szemöldöködet, minden esetben tompítsd, fésüld ki a felesleget, hogy

ne legyen túl erős a kontúrja.

Rita Ora Forrás: AFP/Odd Andersen

Óvatosan a szem alá kerülő korrektorral!

A korrektorral, ha túl világos, akkor nem elfeded, hanem kiemeled a szem alatti "táskákat".

A korrektor színe maximum egy-két árnyalattal legyen világosabb, mint a bőrszíneddel megegyező alapozód színe.

A legideálisabb a fáradt szem álcázására a fényvisszaverő tulajdonságú korrektor.

A pandamaci cuki állat, de nem a szemeden!

A füstös szemfestés titokzatossá teszi a szemet, ezért is oly népszerű. De ijesztő lehet, ha a kontrasztos színeket élesen, vastagon és még kontúrosan is teszed fel. Akkor szép, ha összemosod a színeket szépen, egymást fedve. Az ideális az, ha harmonizáló árnyalatokkal, kontúrmentesen készíted el.

A póklábszerű, csomós szempillák igencsak vágyrombolóak, főleg nappal.

Ne tegyél túl sok festéket a pilláidra! Ha régi a szempillaspirálod, a festékanyaga csomós, és nincs kéznél egy új, akkor csepegtess pár csepp szemcseppet a tégelybe, keverd össze, és úgy használd. Ha túl vastagon került fel a festék, egy tiszta kefével fésüld ki és szedd le a felesleget.

A pattanásokat csak kiemeled, ha a bőrszínednél világosabb korrektorral próbálod elfedni.

A pattanások elfedésére válaszd a zöldes árnyalatú, semlegesítő színű korrektort, és csak ezután tedd fel a bőrszíneddel harmonizáló alapozót, majd mattítsd le az álcázott területet porpúderrel.

A szétfolyt ajkak illúziórombolók!

Ha imádod a sötét vagy élénk színű ajakrúzsokat, minden esetben használj lip primert, azaz ajakbáziskrémet és ajakkontúr-ceruzát, hogy tökéletes legyen a megjelenésed, és fesztelenül élvezd a pillanatot!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.