A modellt régóta szerettem volna elcsalni a jógaórámra, amikor igent mondott, tudtam, ez egy igazán csajos gyakorlás lesz.

Dukai Reginához közel áll a jóga világa, hiszen amikor teheti, jár órára, és gyakorol. A modell ügyesen hajtotta végre az ászanákat, és mint mindenben, itt is a tökéletességre törekedett. 

Dukai ReginaFotó: Marton Szilvia/Origo

„Gyerekkoromban kezdtem el a jógával foglakozni. Anyukám rendszeresen végezte otthon a gyakorlatokat, sokat nyújtott, erősített, és egyszer elvitt magával a jógaórára. Jelenleg az életemben rapszodikusan van jelen a gyakorlás, mert akkor tudok menni, amikor van időm. Az oktatóm nemrég elutazott külföldre, és azóta még nem találtam meg azt, aki őt tudja pótolni. Úgy gondolom, a jógánál fontos, hogy legyen mellettem egy kontroll, és figyeljenek rám, hiszen ez egy olyan sport, aminél fontos a testtartások pontos kivitelezése, nehogy fájjon utána a hátam. Amikor csináltuk a lefelé néző kutya pózt, és az oktatóm egy gyengéd érintéssel hozzáért a hátamhoz, egyből tudtam, hogyan korrigáljam a tartást. Nem nyomkodott, nem tuszkolt, nem pakolt rám súlyokat, mint egy kemény edzésen, éppen csak egy érintéssel kommunikált, és ezt nagyon kedveltem” – mesélte Regina, akit a jógához kapcsolódó szellemiségről is kérdeztem. 

Fotó: Marton Szilvia/Origo

„A jógafilozófiába nem ástam bele magam, mert a jóga nekem a fizikai gyakorlás során adja meg a lelki nyugalmat. Amikor testtartásokat végzek, akkor tudom kizárni legjobban az örömömet, a gondjaimat, a fájdalmat, mert például az egyensúlygyakorlatoknál nagyon kell koncentrálni, és ez középpontba hoz, ilyenkor teljesen ki tudom zárni a külvilágot. Nálam ezt nagyon nehéz elérni. Amikor masszázsra megyek, még akkor sem tudok teljesen kikapcsolni, akkor is kattog az agyam, hogy mit hogy csináljak, ötletek ugranak be. Aki hasonló típus, annak nagyon ajánlom a jógát" – magyarázta a modell, majd a dinamikus gerincjógaórám végén a tapasztalatairól mesélt. 

Fotó: Marton Szilvia/Origo

„Nekem nehéz az, amikor légzéssel együtt kell mozogni, mert én jobban szeretem a lassúbb mozdulatokat. Amikor felgyorsul a lélegzetem, akkor kapkodom a levegőt. Mivel van egy szívproblémám, ezért fokozottan figyelnem kell magamra. Nekem a lassú kitartott, beleengedős ászanák tetszettek, mert ezekben megfigyelhetem a testérzeteket. A csavarások kellemesen átmozgatták a gerincem, a nyújtások pedig az izmaimnak estek nagyon jól” – mondta Regina. 

Nézd meg galériánkat, hogyan jógázik Regina! 

/1602/Dukai20162212533
Így jógáznak a Life.hu-val a sztárok
Istenes Bencét is kicsavartuk egy jógaórán, a Barátok közt sztárját, Józan Lászlót fejre állítottuk, Sarka Katán csavartunk egyet. Larion Zoé és Müller Attila páros jógán tündökölt. Iszak Eszti remek jógapartnernek bizonyult, és egy igazán különleges helyszínen is jógáztunk Mauglival és Bagirával.