Hollywood az elmúlt évtizedekben jó néhány színészcsaládot kitermelt már magából, így hát gyakran megesik, hogy a színészdinasztiák egy-egy tagja egyszerre tűnik fel ugyabban a filmben. Sőt az az eset sem ritka, hogy a családtagokat a filmvásznon, szerepük szerint is rokoni szálak fűzik össze. Az alábbiakban ezekből az esetekből válogattunk.

Martin Sheen és Charlie Sheen

A Sheen vagyis eredetileg Estévez család nem szűkölködik a színész utódokban. Ramón Estévez, ismertebb nevén Martin Sheen gyermekei mindannyian apjuk hivatását választották. A névváltoztatás miatt nem mindig egyértelmű pontosan kik is tartoznak a családhoz, a félreértések elkerülése végett ők négyen mind az Emmy- és Golden Globe-díjas apuka sarjai: Carlos Irwin Estévez alias Charlie Sheen, Emilio Estévez, Ramón Estévez és Renée Estévez. Martin Sheen több filmben is szerepelt együtt valamelyik gyermekével, a legemlékezetesebb együttműködésük viszont kétségkívül a Tőzsdecápák (1987), ahol Martin Sheen Charlie Sheen figurájának becsületes apját alakítja, aki nem nézi jó szemmel a fia korrumpálódását.

Charlie Sheen és Martin Sheen a TőzsdecápákbanForrás: AFP

Maggie Gyllenhaal és Jake Gyllenhaal

A Gyllenhaal testvérek beleszülettek a filmiparba: apjuk Stephen Gyllenhaal rendező és költő, anyjuk Naomi Foner forgatókönyvíró. A párost a 2001-es Donnie Darkóban ismerhette meg a nagyközönség, amelyben stílusosan egy testvérpárt játszottak. Ezenkívül korábban is játszottak már együtt az 1993-as Veszélyes nőben, az 1998-as Fű alattban.

Forrás: AFP

Henry Fonda és Jane Fonda

33 éve már, hogy a színészlegenda Henry Fonda végleg itthagyta a földi létet. A Fonda család is az egyik leghíresebb színészdinasztiák egyike: fia Peter Fonda, lánya Jane Fonda, unokája pedig Bridget Fonda és Troy Garity. Az aranytó című, 3 Oscar-díjjal jutalmazott 1981-es drámában az akkor 76 éves Henry Fonda és a lánya, Jane Fonda játszott együtt apa-lánya szerepben. Henry Fonda Oscar-díjat is nyert az idős professzor megformálásáért, de az 1982-es Oscar-gála idején már annyira beteg volt, hogy Jane Fonda vette át helyette a szobrot.

Henry és Jane Fonda Kathrine Hepburnnel Az aranytó című filmbenForrás: AFP

Elizabeth Taylor és Richard Burton

A két egykori szerelmes csillag története olyan, akárcsak egy hollywoodi film. A 20. század egyik legszebb színésznője már túl volt néhány fuccsba ment házasságon, amikor a montreali Ritz-Carlton Hotelben hozzáment a színészlegenda Richard Burtonhöz. Kapcsolatuk igen csak viharos volt, kétszer is elváltak, de szerelmük halálukig nem szűnt a másik iránt. Richard és Liz tizenegy filmben szerepelt együtt, ám mind közül a leghíresebb a Nem félünk a farkastól, amely egy házaspár részeg drámáját mutatja be - mondhatni önmagukat alakították.

Elizabeth Taylor és Richard Burton a Nem félünk a farkastól című filmbenForrás: AFP

Sylvester Stallone és Sage Stallone

Sylvester Stallone fia 2012-ben, 36 évesen tragikus hirtelenséggel hunyt el. Sage színészként, filmrendezőként, producerként és forgatókönyvíróként is tevékenykedett. A filmvásznon 1990-ben debütált a Rocky V című filmben, melyben az apja által alakított címszereplő fiát, Robert szerepét játszotta. Pár évvel később ismét apja mellett szerepelt a Daylight – Alagút a halálba című 1996-os filmben.

Stallone és fia a Rocky V-benForrás: AFP