Charlie Sheen Maggie Gyllenhaal Sage Stallone Jane Fonda film Richard Burton Henry Fonda színész Martin Sheen család Hollywood Elizabeth Taylor Jake Gyllenhaal Sylvester Stallone sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hollywood az elmúlt évtizedekben jó néhány színészcsaládot kitermelt már magából, így hát gyakran megesik, hogy a színészdinasztiák egy-egy tagja egyszerre tűnik fel ugyabban a filmben. Sőt az az eset sem ritka, hogy a családtagokat a filmvásznon, szerepük szerint is rokoni szálak fűzik össze. Az alábbiakban ezekből az esetekből válogattunk.

Martin Sheen és Charlie Sheen

A Sheen vagyis eredetileg Estévez család nem szűkölködik a színész utódokban. Ramón Estévez, ismertebb nevén Martin Sheen gyermekei mindannyian apjuk hivatását választották. A névváltoztatás miatt nem mindig egyértelmű pontosan kik is tartoznak a családhoz, a félreértések elkerülése végett ők négyen mind az Emmy- és Golden Globe-díjas apuka sarjai: Carlos Irwin Estévez alias Charlie Sheen, Emilio Estévez, Ramón Estévez és Renée Estévez. Martin Sheen több filmben is szerepelt együtt valamelyik gyermekével, a legemlékezetesebb együttműködésük viszont kétségkívül a Tőzsdecápák (1987), ahol Martin Sheen Charlie Sheen figurájának becsületes apját alakítja, aki nem nézi jó szemmel a fia korrumpálódását.

Charlie Sheen és Martin Sheen a Tőzsdecápákban Forrás: AFP

Maggie Gyllenhaal és Jake Gyllenhaal

A Gyllenhaal testvérek beleszülettek a filmiparba: apjuk Stephen Gyllenhaal rendező és költő, anyjuk Naomi Foner forgatókönyvíró. A párost a 2001-es Donnie Darkóban ismerhette meg a nagyközönség, amelyben stílusosan egy testvérpárt játszottak. Ezenkívül korábban is játszottak már együtt az 1993-as Veszélyes nőben, az 1998-as Fű alattban.

Forrás: AFP

Henry Fonda és Jane Fonda

33 éve már, hogy a színészlegenda Henry Fonda végleg itthagyta a földi létet. A Fonda család is az egyik leghíresebb színészdinasztiák egyike: fia Peter Fonda, lánya Jane Fonda, unokája pedig Bridget Fonda és Troy Garity. Az aranytó című, 3 Oscar-díjjal jutalmazott 1981-es drámában az akkor 76 éves Henry Fonda és a lánya, Jane Fonda játszott együtt apa-lánya szerepben. Henry Fonda Oscar-díjat is nyert az idős professzor megformálásáért, de az 1982-es Oscar-gála idején már annyira beteg volt, hogy Jane Fonda vette át helyette a szobrot.

Henry és Jane Fonda Kathrine Hepburnnel Az aranytó című filmben Forrás: AFP

Elizabeth Taylor és Richard Burton

A két egykori szerelmes csillag története olyan, akárcsak egy hollywoodi film. A 20. század egyik legszebb színésznője már túl volt néhány fuccsba ment házasságon, amikor a montreali Ritz-Carlton Hotelben hozzáment a színészlegenda Richard Burtonhöz. Kapcsolatuk igen csak viharos volt, kétszer is elváltak, de szerelmük halálukig nem szűnt a másik iránt. Richard és Liz tizenegy filmben szerepelt együtt, ám mind közül a leghíresebb a Nem félünk a farkastól, amely egy házaspár részeg drámáját mutatja be - mondhatni önmagukat alakították.

Elizabeth Taylor és Richard Burton a Nem félünk a farkastól című filmben Forrás: AFP

Sylvester Stallone és Sage Stallone

Sylvester Stallone fia 2012-ben, 36 évesen tragikus hirtelenséggel hunyt el. Sage színészként, filmrendezőként, producerként és forgatókönyvíróként is tevékenykedett. A filmvásznon 1990-ben debütált a Rocky V című filmben, melyben az apja által alakított címszereplő fiát, Robert szerepét játszotta. Pár évvel később ismét apja mellett szerepelt a Daylight – Alagút a halálba című 1996-os filmben.

Stallone és fia a Rocky V-ben Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.