Felgyorsult világunk stresszes mindennapjainak tökéletes ellenszere lehet a megnyugtató otthon. A Pantone ezt figyelembe véve hirdette meg idei trendszíneit, amelyek pszichológiailag kielégítik a nyugalom és biztonság utáni vágyunkat. 

A meleg, ölelő rózsakvarc és a hűvösebb, higgadt serenity, azaz derűs kék a rend és békesség harmóniáját teremtik meg, felhasználási lehetőségeiknek a szakértő szerint csak a képzelet szabhat határt. 

Rózsakvarc fal és...Forrás: Press Loft
...derűs kék kanapéForrás: iddesign.hu

Lakberendezés terén hasznos segítséget nyújt a Pantone évente megjelenő színpalettája, ami

idén először mindjárt két szín összhangját helyezte a trendek középpontjába.

A pasztellrózsaszín Rose Quartz és a púderes kék Serenity párosítása a nemek közti egyenlőség megtestesítője. Mivel a mai stresszes, rohanó világban a legtöbben a nyugalmat és a jóllétet keresik, ezért a barátságos, otthonosságot idéző színek egyre fontosabbak. Az idei kék pihenést, kikapcsolódást szimbolizál, a meleg rózsaszín árnyalattal együtt pedig rendet és nyugalmat áraszt" – kezdte Kaló-Délity Ágnes, egy exkluzív lakberendezési üzlet szakértője, aki elárulta, hogyan használhatjuk a színeket az otthonunkban.

Forrás: Press Loft
„Nappalinkban az elmúlt évek vonalainak tökéletes kiegészítése lehet az idei két trendszín. Egy sötét- vagy világosszürke kanapé mellett jól mutat egy halványrózsaszín fotel, de a hasonló színű díszpárnákkal is ügyesen lágyíthatjuk nappalink összképét. A Rose Quartz kiválóan kombinálható arany luxusbútorokkal is. A Serenityt fehérrel kombinálhatjuk, és könnyen kiegészíthetjük geometriai mintás párnával, szőnyeggel"

– árulta el a szakértő, aki a konyhát illetően is adott az idei trendhez illeszkedő tippeket. „Itt a Serenity alkalmazható könnyebben – egy fehér konyhában jól mutatnak a halványkék kiegészítők, például tálalók, csempe. Ha inkább a rózsaszín felé hajlunk, akkor natúr vagy fehér asztal mellett jól párosíthatjuk ezt a színt is például márványmintás tányérral, edényalátéttel" – tette hozzá Ágnes.

Forrás: Press Loft

A rózsaszínt hálószobánk falszíneként is bátran ajánlja, semlegesebb természetes falszín esetén pedig a derűs kék ágynemű, ágytakaró vagy díszpárnák is stílusosak lehetnek. Az idei két trendszín együttes használata sem elképzelhetetlen Ágnes szerint – ez esetben a főbb bútorok maradjanak áramvonalasak, és ne vigyük túlzásba a stílusok összekeverését sem.

Forrás: Press Loft

A szakértő elmondta: 2016-ban a modern, érdekes, inspiráló környezet kialakításakor ugyan az egyszerű színsémák – például a rózsakvarc és a derűs kék kettőse, vagy épp a fekete-fehér – uralkodnak, de mellettük

az év legnépszerűbb kombinációja a türkiz és réz lesz.

Türkiz kanapé rézkiegészítőkkel, stílusos egyensúlyForrás: iddesign.hu

A sárgaréz, réz, az arany és a rose gold előtérben marad a fürdőszobai és konyhai kiegészítők esetében is" – avatott be Kaló-Délity Ágnes, aki szerint a belsőépítészeti főbb trendek akár évekig is meghatározóak maradhatnak, így akár a rózsakvarc és a derűs kék formabontó kettősével is hosszú távra tervezhetünk.