5 dolog, amit nem tudtál a gabonapehelyről

Forrás: Thinkstock -
gabonapehely cukor Beyoncé Knowles napidoktor reggeli turmix
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gabonapehely az egyik kedvenc reggelink, ám vannak dolgok, amiket érdemes tudni erről a finom és egészséges ételről, mielőtt levesszük a bolt polcáról. Íme 5 dolog, amit érdemes tudnod.

1. Alaposan nézd meg, hogy mennyi cukrot tartalmaz a gyermekeidnek szánt gabonapehely! A táplálkozási szakértőkből álló brit Action on Sugar csoport ugyanis kiderítette, hogy ötven népszerű gabonapehely-márka ötödében több cukor van manapság, mint két évvel korábban. Ne rutinból vásárolj! Ha fontos a család egészsége, alaposan tanulmányozd át a gabonapelyhek csomagolásán az összetevők listáját.

Forrás: Thinkstock

2. Tudtad, hogy diétázni is lehet a gabonapelyhekkel? Beyoncé erre esküszik, és ezért nem csupán reggel fogyaszt gabonapelyhet, hanem egész nap. Ő ezzel magyarázza, hogy könnyen formában tudja tartani magát, és éhségérzet sem kínozza. Azért ilyesmibe csak akkor kezdj, ha a dietetikussal megbeszélted előtte. A további 3 érdekességet megtudhatod a Napidoktor.hu cikkéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.