Ha valaki rendszeresen kocogni kezd, eleinte megszabadul jó néhány kilótól, majd ez a hatás leáll, és a súly nem változik. Ismerős a helyzet? Így tudsz változtatni rajta! 

Amikor a szervezet hozzászokik a terheléshez, többé már nem elég hatékony módszer a kocogás a kalóriák elégetéséhez. Éppen ezért nem elég sportolni, az étrend megváltoztatására is szükség van a fogyás érdekében. 

Forrás: Thinkstock

Nemcsak a kocogásra, hanem más sporttevékenységre is igaz mindez: hiába fogysz eleinte, ha rendszeresen jársz konditerembe, hosszú távon semelyik módszer nem lesz elegendő ahhoz, hogy olvadjanak rólad a kilók. A szervezet ugyanis megszokja a terhelést, az anyagcsere megváltozik, és már kevesebb kalóriát égetsz el azzal a tevékenységgel, ami korábban alaposan megizzasztott. 

„A keményen sportoló életmódváltók gyakran panaszkodnak arról, hogy eleinte szépen fogynak a mozgás hatására, néhány hónap után azonban megáll a fogyás, és nem tudják, mit tegyenek” – mondja a kutatást vezető dr. Herman Pontzer, a City University of New York szakembere. „Mindig hangsúlyozom ilyenkor, hogy a testmozgás rendkívül fontos a szervezetünk egészsége és a lelkünk kiegyensúlyozottsága érdekében, de a fogyáshoz hosszú távon az étrend megváltoztatására is szükség van  – teszi hozzá. A City University of New York kutatócsoportja több mint 300 férfi és nő aktivitását vizsgálta egy héten keresztül. 

Forrás: Thinkstock

Kiderült, hogy egy bizonyos mozgásmennyiség felett az extra tevékenység nem változtatott azon, hogy hány kalóriát égettek el. 

Ha komolyan gondolod az életmódváltást, és látványos eredményre vágysz, ami hosszú távon kitart, akkor össze kell hangolnod a sportot és az egészséges étkezést. 

Így lettek ezreket megmozgató motiváló példaképek: Kayla Itsines és Gazdag Tündi

Szeretnél végre egészségesen élni és teljesen elkötelezni magad az életmódváltás mellett? Nincs elég motivációd, vagy nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Megmutatjuk, hogy a magyar és a külföldi életmódbloggerek és Instagram-sztárok honnan és hogyan indultak el az egészség, a fittség és a boldogság útján. Olvasd el a Life.hu cikkét!