Hiába sportolsz, mégsem fogysz? Ez lehet az oka!

Forrás: Thinkstock -
hatékonyság életmódváltás egészség étkezés sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valaki rendszeresen kocogni kezd, eleinte megszabadul jó néhány kilótól, majd ez a hatás leáll, és a súly nem változik. Ismerős a helyzet? Így tudsz változtatni rajta! 

Amikor a szervezet hozzászokik a terheléshez, többé már nem elég hatékony módszer a kocogás a kalóriák elégetéséhez. Éppen ezért nem elég sportolni, az étrend megváltoztatására is szükség van a fogyás érdekében.

Forrás: Thinkstock

Nemcsak a kocogásra, hanem más sporttevékenységre is igaz mindez: hiába fogysz eleinte, ha rendszeresen jársz konditerembe, hosszú távon semelyik módszer nem lesz elegendő ahhoz, hogy olvadjanak rólad a kilók.

A szervezet ugyanis megszokja a terhelést, az anyagcsere megváltozik, és már kevesebb kalóriát égetsz el azzal a tevékenységgel, ami korábban alaposan megizzasztott.

„A keményen sportoló életmódváltók gyakran panaszkodnak arról, hogy eleinte szépen fogynak a mozgás hatására, néhány hónap után azonban megáll a fogyás, és nem tudják, mit tegyenek” – mondja a kutatást vezető dr. Herman Pontzer, a City University of New York szakembere. „

a testmozgás rendkívül fontos a szervezetünk egészsége és a lelkünk kiegyensúlyozottsága érdekében, de a fogyáshoz hosszú távon az étrend megváltoztatására is szükség van

Forrás: Thinkstock

Kiderült, hogy egy bizonyos mozgásmennyiség felett az extra tevékenység nem változtatott azon, hogy hány kalóriát égettek el.

Ha komolyan gondolod az életmódváltást, és látványos eredményre vágysz, ami hosszú távon kitart, akkor össze kell hangolnod a sportot és az egészséges étkezést.

Így lettek ezreket megmozgató motiváló példaképek: Kayla Itsines és Gazdag Tündi


Szeretnél végre egészségesen élni és teljesen elkötelezni magad az életmódváltás mellett? Nincs elég motivációd, vagy nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Megmutatjuk, hogy a magyar és a külföldi életmódbloggerek és Instagram-sztárok honnan és hogyan indultak el az egészség, a fittség és a boldogság útján. Olvasd el a Life.hu cikkét!
Sikertörténet: Tibi életmódváltással fogyott 56 kilót http://www.life.hu/ez-zsir/20160209-sikertortenet-eletmodvaltassal-fogyott-56-kilot-szenasi-tibor.htmlAz önutálat és az önbizalomhiány keserves állapotából lépett hatalmasat a 30 éves Tibi, aki mögött már három év kitartó munkája és 56 leadott kiló áll. Ez Zsír!--Ezért imádják a magyar sztárok a zabothttp://www.life.hu/ez-zsir/20160208-a-magyar-sztarok-kedvenc-reggelije-a-zab-kulcsar-edina-is-imadja.htmlNem csoda, hogy az egészségtudatos magyar sztároknak is a zab az egyik kedvenc reggelije, hiszen gyorsan elkészíthető, sokféle ízzel variálható, ráadásul hosszan tartó lendületet ad. Ez Zsír!--Az 5 legnagyobb hiba, amit fogyókúra közben elkövethetszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160205-legnagyobb-hibakat-amiket-fogyokura-kozben-elkovethetsz.htmlMár hetek óta diétázol, de semmilyen változást nem tapasztalsz? Lehet, hogy olyan apróságokon csúszol el, amiket valójában nem is gondoltál hibának. Most megmutatjuk, milyen szabályokra kell odafigyelned a sikeres diétáért. Ez Zsír!--3 egyszerű szendvicskrém a tökéletes hétvégi reggeliérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160205-voroslencsekrem-padlizsankrem-es-avokadokrem-a-tokeletes-hetvegi-reggeliert.htmlÖt nap korán kelés és rohanás után a hétvége végre a pihenésé és persze a kiadós reggeliké. A „gyorsan bekapok két falatot” helyett itt az idő lassítani és a reggelinek is megadni a módját. Íme, 3 egyszerű és egészséges szendvicskrém, amihez már csak egy finom bagettet kell beszerezni, hogy tökéletesen induljon a nap. Ez Zsír!Thinkstock3+1 agyserkentő tipp a reggeli kávé helyetthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160201-agyserkento-tippek-reggeli-kave-helyett.htmlHallottál már a kihívás évéről? 2016 minden hónapjában egy próbát teljesítünk az egészséges életmód jegyében. Februárban nemet mondunk a kávéra, a teára és a cukros üdítőkre, helyettük pedig mindennap megiszunk minimum két liter vizet. A Facebook-bejegyzések szerint legtöbben a kávé elhagyásától féltek, így most adunk néhány tippet, amivel ezt az akadályt is könnyebben vehetitek. Ez Zsír!ThinkstockKipróbáltuk: DBandshttp://www.life.hu/ez-zsir/20160202-kiprobaltuk-dbands-hamori-barbi-a-move-it-blondie-bloggere.htmlSoha nincs késő belekezdeni az edzésbe! Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat mutat be, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Edzésre fel – a héten a DBands kerül terítékre! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.