Egészséges nassolnivalóra vágysz? Szánj rá egy órát a vasárnapodból, hogy aztán egész hétre be legyen tárazva a gyors éhségcsillapító.

Miért érdemes otthon is nekiállni, amikor a boltok polcain roskadásig sorakoznak a nassolnivalók? Először is azért, mert 100%-ban a saját ízlésednek megfelelően készítheted el, ráadásul pontosan tudod, hogy mi kerül bele.  Nem lesz benne semmilyen pluszadalék, amelyekből amúgy is túl sokat fogyasztunk.

Forrás: Thinkstock

A müzliszelet az összetevők öt nagy csoportjából áll össze, amin belül minden szabadon variálható. A gabonákon belül zab, puffasztott rizs, puffasztott búza, kukorica- és tönkölypehely is kerülhet bele. A magvaknál is kedved szerint variálhatod az összetevőket, legyen az apróra tördelt dió, mandula, mogyoró, napraforgómag, tökmag vagy lenmag. Az aszalt gyümölcsökből az alacsony cukortartalmú kiszereléseket válaszd. Lehet meggy, sárgabarack, mazsola, áfonya, szilva, füge, ananász. A nagyobb szemű gyümölcsöket aprítsd össze. Ezután jöhet az édesítés, amit mézzel, juharsziruppal, de agávésziruppal is megoldhatsz. Ami még elengedhetetlen ahhoz, hogy összeálljon a massza, azok a nedvesítő gyümölcsök. Ez lehet összenyomkodott banán vagy eper, de a reszelt alma is tökéletes.

Forrás: Thinkstock

Ha kiválasztottad kedvenc alapanyagaidat, öntsd össze egy nagy tálba, és lehetőleg kézzel dolgozd őket össze. Így pontosan fogod érezni, hogyan áll össze a massza. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsin egyenletesen oszlasd el, és 170 fokos sütőben süsd nagyjából fél órát. 10 perc után érdemes kivenni, és bevagdosni a szeleteket. Amikor teljesen kész, újra vágd meg a szeleteket, de csak akkor vedd ki őket, amikor teljesen kihűltek, mert így biztosan nem fognak szétesni. Jó étvágyat hozzá!