Lassan, de biztosan közeledünk a nyár felé, ideje hát végig gondolnod, hol és milyen környezetben szeretnéd majd a vakációdat eltölteni. Ha valami igazán őrültre és különlegesre vágysz, akkor ezt a listát most neked állítottuk össze.

 A varázslatos iskolabusz

Egy elhagyott iskolabusz a puszta kellős közepén - első blikkre talán kicsit horrorfilmbe illő a környezet, de a képeket elnézve igazán hangulatos kis szállásnak tűnik. Ez az egyedileg átalakított iskolabusz egy kaliforniai farmon álldogál, a farmhoz pedig természetesen egy ház is tartozik, ahol - a hirdetés szerint - a buszban megszállók nyugodtan elvégezhetik kisebb-nagyobb dolgaikat. Egy itt töltött éjszakáért mindössze 13 194 Ft-ot kell fizetni.

Forrás: airbnb.hu/Angel
Forrás: airbnb.hu/Angel
Forrás: airbnb.hu/Fred
Lenyűgöző szállások, különleges otthonok

Az eredetileg AirBed & Breakfast nevezetű közösségi hálózat azzal a céllal jött létre, hogy a drága hotelekkel és egyéb szálláshelyekkel szemben alternatívát kínáljon az utazni vágyóknak. Az AirBnB szállásoknak nem az olcsóság az egyetlen előnyük: ha kitartóan kutat az ember, a családi házak és apartmanok között bizony valódi kincsekre lehet bukkani!
Egy korábbi cikkünkben összeválogattuk a leghangulatosabbakat és a legkülönlegesebbeket - szigorúan szubjektív lista következik.

Mindenek felett

Egy házikó a fa tetején - van ennél romantikusabb? Csupán pár percre Atlantától, nyugodt, csendes környezetben, egy fára építve várja ez a vadregényes, háromszobás házikó a lakóit. Ha a nyarat az Egyesült Államokban szeretnéd tölteni, legalább egy éjszakát érdemes itt eltöltened, mindössze 102 621 Ft-ért.

Forrás: airbnb.hu/Katie And Peter
Forrás: airbnb.hu/Katie And Peter

Kapszulába be!

Különleges lehetőség: szállj meg a legendás tokiói kapszulatoronyban! A Nakagin kapszulatornyot a japán metabolista mozgalom egyik vezéralakja, Kiso Kurokava tervezte 1972-ben. Ha itt szeretnél megszállni, éjszakánként 51 604 Ft-tal kell számolnod.

Forrás: airbnb.hu/Masato
Forrás: airbnb.hu/Masato
Forrás: airbnb.hu/Masato

Van Gogh után szabadon

Tölts el néhány napot Van Gogh egyik leghíresebb festményébe zárva! Az ötlet a Chicagói Művészeti Intézettől jött, ők alakították ki ezt a szobát a híres holland festő, Vincent Van Gogh arles-i hálószobájának mintájára. Egy éjszaka nagyjából 2800 forintba kerül, és a hirdetést pedig úgy tették fel, mintha maga Van Gogh keresne bérlőket, hogy a pénzből festéket vásárolhasson.

Forrás: airbnb.hu/Vincent