A különleges és fenséges okker arany használatával úgy érzed majd, mintha csak a március ébredező napsugarait csalogatnád be lakásodba. A tavasz első hónapján aranyozd be te is otthonod!

Az arany a Nap és a pénz színe, amely összefüggésben áll a hatalommal és a gazdagsággal. Ugyanakkor erről a közkedvelt fémes árnyalatról azt is tartják, hogy erősíti az inspirációt, segít a félelem, a bizonytalanság és a pénzzel, anyagiakkal kapcsolatos boldogtalanság ellen. Az arany színt elsősorban a barokk és keleti stílushoz társítják, de hidd el, jóval több lehetőség rejlik benne. Az okker árnyalattal megfűszerezett arany szín tökéletesen beilleszthető a modern dizájntrendekben is.

Forrás: Dulux

Az arany nagy visszatérőnek számít: a grafikai dizájnban és az építészetben, a divatban, a szépségiparban és a lakberendezésben is évről-évre újra felbukkan. 

Az okker természetes földpigment, egy olyan, minden kontinensen ismert, és ősidők óta használt földfesték, amelynek színváltozatai a világossárgától, a narancson át a barnáig terjednek. 

Az arany árnyalatú okker egyrészt különlegességének és élénk megjelenésének köszönhetően minden tekintetet magára vonz, másrészt más árnyalatokkal is nagyon jól tud harmonizálni.

Remekül kombinálható például a különböző pasztell árnyalatokkal, de a föld színeivel is tökéletesen passzol.

Forrás: Dulux

Az okker arany a falon, és bútorokon is egyaránt jól tud mutatni, kísérletezz vele bátran otthonodban - ehhez egy kis segítséget is adunk! Nézd végig képeinket és inspirálódj!

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock
Forrás: Dulux
Forrás: Thinkstock
Forrás: Dulux