méregtelenítés trendi húsvét 2016 túlevés húsvét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába tudjuk, hogy a túlevés bizony nem egészséges, különösen ünnepek alkalmával mégis hajlamosak vagyunk beleesni ebbe a hibába. Az ilyen napok után érdemes méregtelenítőkúrát tartani. 
  • A szervezetet mind a túlevés, mind az utána következő esetleges koplalás is nagymértékben megterheli. Éppen ezért ne a koplalást válaszd, hanem az egészséges ételeket.
Forrás: Dreamstime

Ihász Katalin dietetikus, a Life.hu szakértője

„Nem vagyok híve a nagyon drasztikus dolgoknak, ezért mint mindig, most is az életmódváltás fontosságát hangsúlyozom. A többnapos méregtelenítőkúrák, léböjt helyett inkább azt javaslom, ilyenkor néhány hétig csökkentsük a hús- és szénhidrátbevitelt, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, igyunk sok folyadékot, különféle gyógyteákat, és ne vegyünk magunkhoz mű élelmiszereket, gyorséttermi készítményeket. Ha már csak ezt a néhány dolgot megpróbáljuk betartani, már az nagyon sokat számít, nemcsak a test kipucolása, de a fogyás szempontjából is.”
  • A víz a méregtelenítés egyik kulcsfontosságú szereplője. Napi két liter alatt ne is állj meg. Ha néhány pohárba citromot is csöpögtetsz, azzal még jobban jársz. A citrom ugyanis tisztítja a májat, és segít szabályozni a bélműködést.
  • A bőséges zöldségfogyasztás az egészséges étkezés, a diéta és a méregtelenítés szerves része. Néhánnyal ráadásul különösen jól jársz, hiszen nemcsak, hogy tele vannak vitaminnal, de egyáltalán nem hizlalnak, sőt, az anyagcserét is gyorsítják. A zeller, a cékla és az uborka például nagyon jó zsírégető zöldségek.
Forrás: Dreamstime
  • Teát fogyasztani nem csak azért jó, mert minden problémára meg lehet találni a megfelelő gyógynövényt, hanem azért is, mert maga a teázás eseménye egy 10-15 perces megnyugvást és relaxációt ad a stresszes napokon – és tudjuk, hogy a stressz is hizlal. Élvezd az élményt és a gyógynövények hatásait is: a méregtelítéshez próbáld ki a borsmentát, a csalánt és a gyömbért.
  • A lúgosítás is nagyon fontos lépés egy-egy sokat lustálkodós és sokat evős hosszú hétvége után. A mi egyik kedvenc salaktalanító és lúgosító turmixunk spenótból, zellerből és avokádóból készül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.